Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αναλογιστικά μαθηματικά ασφαλίσεων ζωής

Αναλογιστικά μαθηματικά ασφαλίσεων ζωής
Το παρόν σύγγραμμα ασχολείται με τις μαθηματικές (στατιστικές και πιθανο-θεωρητικές) μεθόδους προσέγγισης των προβλημάτων των ασφαλίσεων Ζωής και συντάχθηκε στα πλαίσια των πανεπιστημιακών παραδόσεων του αντιστοίχου μαθήματος που διδάσκεται στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα ότι το συγκεκριμένο κείμενο αποτελεί μόνο μια στοιχειώδη εισαγωγή στο τεράστιο αντικείμενο που αφορά στις μαθηματικές μεθόδους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Ασφαλίσεων Ζωής.

Μετά το πρώτο εισαγωγικό κεφάλαιο, στο δεύτερο κεφάλαιο του βιβλίου γίνεται μια συνοπτική παρουσίαση των απαραίτητων γνώσεων από τη θεωρία ανατοκισμού. Στα επόμενα κεφάλαια μέχρι και το όγδοο παρουσιάζονται οι κλασικές μέθοδοι αντιμετώπισης των προβλημάτων των ασφαλίσεων Ζωής.

Στα τρία επόμενα κεφάλαια από το ένατο μέχρι και το ενδέκατο, παρουσιάζονται τα θέματα του σχεδιασμού των επενδυτικών στρατηγικών, της διαχείρισης των κινδύνων και του τεχνικού ελέγχου των ασφαλιστικών εταιρειών. Στο τελευταίο κεφάλαιο παρουσιάζονται κάποια ειδικά θέματα και ένα στοχαστικό μοντέλο βελτιστοποίησης

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

25χ18 εκ., 302 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 510.07 (Μαθηματικά - Σπουδή και διδασκαλία (Ανώτατη)), 330.154 3 (Οικονομικά μαθηματικά)
ISBN: 978-960-98566-3-8
ISBN (10ψήφιο): 960-98566-3-2
Βάρος: 0.767 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
40.38
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

35.94
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αλέξανδρος Ζυμπίδης σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών απʼ όπου και αποφοίτησε με γενικό βαθμό "Άριστα". Συνέχισε με υποτροφία τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Λονδίνο όπου απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (Μaster) με ειδική διάκριση, και Διδακτορικό Δίπλωμα (PhD) στην Αναλογιστική Επιστήμη (Actuarial Science). Κατέχει την Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Αναλογιστή του Υπουργείου Ανάπτυξης και είναι μέλος της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδας. Εργάστηκε ως αναλογιστής και διευθυντικό στέλεχος σε γνωστή πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία ενώ παράλληλα έχει εκπονήσει πλήθος αναλογιστικών μελετών για συνταξιοδοτικά ταμεία, εταιρείες και άλλους οργανισμούς. Από τον Φεβρουάριο του 2003 έως τον Μάρτιο του 2005 διετέλεσε Πρόεδρος της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται κυρίως σε εφαρμογές της στοχαστικής ανάλυσης και της θεωρίας βελτιστοποίησης σε ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και ευρύτερα χρηματοοικονομικά συστήματα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.