Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αναλογιστική στατιστική
(Κατασκευή πινάκων θνησιμότητας)

Αναλογιστική στατιστική
Το παρόν σύγγραμμα ασχολείται με τις στατιστικές μεθόδους περιγραφής, ανάλυσης και μέτρησης της ανθρώπινης θνησιμότητας και συντάχθηκε στα πλαίσια των πανεπιστημιακών παραδόσεων του αντιστοίχου μαθήματος που διδάσκεται στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρέπει να τονιστεί ότι αυτό το κείμενο αποτελεί μια στοιχειώδη εισαγωγή, με στόχο να δοθεί ένας πρακτικός οδηγός για την κατασκευή ενός πίνακα θνησιμότητας, χρησιμοποιώντας συνήθη και διαθέσιμα εμπειρικά δεδομένα παρατήρησης.

Μετά το πρώτο εισαγωγικό κεφάλαιο, στο δεύτερο κεφάλαιο του βιβλίου γίνεται μια συνοπτική παρουσίαση των απαραίτητων εννοιών σχετικά με τις βασικές συναρτήσεις ενός πίνακα θνησιμότητας και στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται μια μικρή εισαγωγή στο θέμα των πληθυσμιακών προτύπων.

Στο τέταρτο, πέμπτο και έκτο κεφάλαιο περιγράφονται τα τρία βασικά βήματα της πρακτικής διαδικασίας κατασκευής ενός πίνακα: α) υπολογισμός των παρατηρούμενων ποσοστών θνησιμότητας, β) έλεγχος προσαρμογής σε τυπικό πίνακα και γ) τεχνική εξομάλυνσης των εμπειρικών ποσοστών θνησιμότητας. Στο τελευταίο κεφάλαιο παρουσιάζονται κάποια ειδικά θέματα.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

25χ18 εκ., 251 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 310 (Στατιστική)
ISBN: 978-960-98566-2-1
ISBN (10ψήφιο): 960-98566-2-4
Βάρος: 0.66 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
40.38
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

35.94
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αλέξανδρος Ζυμπίδης σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών απʼ όπου και αποφοίτησε με γενικό βαθμό "Άριστα". Συνέχισε με υποτροφία τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Λονδίνο όπου απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (Μaster) με ειδική διάκριση, και Διδακτορικό Δίπλωμα (PhD) στην Αναλογιστική Επιστήμη (Actuarial Science). Κατέχει την Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Αναλογιστή του Υπουργείου Ανάπτυξης και είναι μέλος της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδας. Εργάστηκε ως αναλογιστής και διευθυντικό στέλεχος σε γνωστή πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία ενώ παράλληλα έχει εκπονήσει πλήθος αναλογιστικών μελετών για συνταξιοδοτικά ταμεία, εταιρείες και άλλους οργανισμούς. Από τον Φεβρουάριο του 2003 έως τον Μάρτιο του 2005 διετέλεσε Πρόεδρος της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται κυρίως σε εφαρμογές της στοχαστικής ανάλυσης και της θεωρίας βελτιστοποίησης σε ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και ευρύτερα χρηματοοικονομικά συστήματα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.