Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ευημερία δίχως όρια
(Δημιουργώντας αγορές ακινήτων με εμπιστοσύνη)
Συγγραφέας:   Έλενα Παναρίτη


Ευημερία δίχως όρια
Η "Ευημερία δίχως όρια" είναι μια πολύ σημαντική συνεισφορά σε μια αυξανόμενη βιβλιογραφία σχετικά με τη θεσμική μεταρρύθμιση ως το στοιχείο-κλειδί για την οικονομική ανάπτυξη. Ενώ βασίζεται στέρεα στη θεωρία, ξεπερνά την υφιστάμενη θεωρητική βιβλιογραφία και παρέχει πρακτικές συμβουλές για τον τρόπο διεξαγωγής της μεταρρύθμισης.
Χωρίς την ικανότητα να μεταφραστούν οι συγκεκριμένες ιδέες σε πράξεις, η δυναμική της σύγχρονης ανάπτυξης με τη βοήθεια της αγοράς δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ.

Η "Ευημερία δίχως όρια" παρουσιάζει μια νέα ματιά στα ζητήματα της μη τυπικότητας και της ιδιοκτησίας.
Η βασική συνεισφορά του βιβλίου είναι η εκτίμησή του σχετικά με τις νομικές, ρυθμιστικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να μετατραπεί η άτυπη ακίνητη περιουσία σε τυπικά διαχειριζόμενη ακίνητη περιουσία. Πλέον των παραδειγμάτων των επιτυχημένων προσεγγίσεων σχετικά με τη μεταρρύθμιση, η συγγραφέας παρέχει ένα διαγνωστικό εργαλείο που δεν θεμελιώνεται μόνο στη θεωρία, αλλά είναι σχεδιασμένο για να χρησιμοποιείται και από επαγγελματίες στον τομέα αυτό.

(Φράνι Λεοτιέ, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας)


Σημείωση: Προλεγόμενα: Francis Fukuyama.

21χ14 εκ., 271 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Οικονομία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330.026 (Οικονομία - Δίκαιο και νομοθεσία ), 338.9 (Οικονομική ανάπτυξη)
Άλλα πρόσωπα: Κώστας Ι. Μελάς (Μεταφραστής) , Κώστας Ι. Μελάς (Επιμελητής) , Γιάννης Μελάς (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-14-1979-4
ISBN (10ψήφιο): 960-14-1979-9
Βάρος: 0.399 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
14.27
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.56
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Παναρίτη, Έλενα
Η Έλενα Παναρίτη (με σπουδές, μεταξύ άλλων, στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδας, στο Johns Hopkins University, στο Harvard University, και M.A. in International Economics and European Studies, Ουάσινγκτον, DC, 1991, Masters Diploma in International Economics, Μπολόνια, Ιταλία, 1990, Masters in Business Administration, Φοντενεμπλό, Γαλλία, 2003) είναι ειδική στα ιδιοκτησιακά δικαιώματα, στη δημιουργία αγορών στον τομέα των δύσκολα ρευστοποιήσιμων ακίνητων περιουσιακών στοιχείων και στη διαχείριση του δημόσιου τομέα. Σήμερα είναι επικεφαλής του Panel Group (http://www.panelgroup.com), μιας εξειδικευμένης συμβουλευτικής ομάδας που επενδύει στις υποτιμημένες ακίνητες περιουσίες και παρέχει συμβουλές για τη μετατροπή της άτυπης ιδιοκτησίας και για τη σχετιζόμενη μ΄ αυτή δημόσια πολιτική. Διδάσκει θέματα οικονομίας σχετικά με τη στέγη και τη μεταρρύθμιση της δημόσιας πολιτικής, με επίκεντρο την ακίνητη περιουσία, στη Σχολή Wharton, στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, και στη Σχολή Προωθημένων Διεθνών Σπουδών, στο Johns Hopkins University. Στα έντεκα χρόνια που εργάστηκε ως οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας ηγήθηκε της προσπάθειας για την προώθηση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων στο Περού.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.