Ο αργός θάνατος της Λουσιάνα Μπ.
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο αργός θάνατος της Λουσιάνα Μπ.

Μυθιστόρημα

Guillermo Martinez

Μια Κυριακή πρωί στο Μπουένος Άιρες, ένας συγγραφέας που αγωνίζεται να επιβιώσει δέχεται την αναπάντεχη όσο και σοκαριστική επίσκεψη μιας κοπέλας που γνώριζε δέκα χρόνια πριν... Δέκα χρόνια μετά, τίποτα δεν έχει μείνει πια από τη χαρούμενη και θελκτική Λουσιάνα, στην οποία υπαγόρευε τα μυθιστορήματά του ο αντιπαθής και διάσημος συγγραφέας Κλόστερ. Μετά τους τραγικούς θανάτους όλων των αγαπημένων της προσώπων, με πρώτο το σύντροφό της, η Λουσιάνα ζει μέσα στον τρόμο, παρακολουθώντας κάθε σκιά, κάθε άνθρωπο που περνά από δίπλα της, με την υποψία ότι οι θάνατοι αυτοί δεν μπορεί να είναι τυχαίοι παρά μέρος κάποιας μεθοδικά οργανωμένης εκδίκησης εναντίον της, ένας κύκλος γύρω της που θα κλείσει μόνο στον αριθμό επτά. Και στην απόλυτη απόγνωσή της καταφεύγει στον μοναδικό άνθρωπο στο Μπουένος Άιρες που είναι ικανός να εισχωρήσει στο δυσοίωνο σύμπαν του Κλόστερ. Τα Τετράδια Σημειώσεων του Χένρυ Τζέιμς καθώς και μια Βίβλος του Σκόφιλντ θα αποτελέσουν αμφίσημα κλειδιά στο πέρασμα χωρίς επιστροφή προς την πιο πρωτόγονη περιοχή του κακού. Θα μπορούσε ένας δολοφόνος να μιμηθεί με προσοχή την τύχη, να επινοήσει μια αιματηρή γεωμετρία θανάτων και να μείνει ατιμώρητος; Ποια είναι η δίκαιη αναλογία της τιμωρίας για εκείνον που μας άρπαζε τα πάντα και μας προξένησε μέγιστο πόνο; Ο συγγραφέας της Ακολουθίας της Οξφόρδης επιστρέφει μ` ένα βιβλίο εξαιρετικής έντασης, ένα εντυπωσιακό μυθιστόρημα, που καθηλώνει με την καθαρή και ακριβή γραφή του και κρατά τον αναγνώστη σε εγρήγορση μέχρι και την τελευταία του σελίδα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ιφιγένεια Ντούμη

Ιφιγένεια Ντούμη (Μεταφραστής)

Η Ιφιγένεια Ντούμη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1999-2003), λογοτεχνική μετάφραση από τα Ισπανικά στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης Λογοτεχνίας (ΕΚΕΜΕΛ) και υποκριτική στη δραματική σχολή "Αρχή" της Νέλλης Καρρά. Αιώνια φοιτήτρια στα τμήματα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού του ΕΑΠ. Εργάζεται ως μεταφράστρια.

Guillermo Martinez

Guillermo Martinez (Συγγραφέας)

Ο Γκιγέρμο Μαρτίνες γεννήθηκε στην Μπαχία Μπλάνκα της Αργεντινής το 1962. Σπούδασε Μαθηματικά στο Μπουένος Άιρες, όπου ζει από το 1985, με ένα διάλειμα δύο ετών στην Οξφόρδη. Έχει εκδώσει δύο βραβευμένες συλλογές διηγημάτων στην Αργεντινή, "La jungla sin bestias" (Πρώτο βραβείο Roberto Alt, 1982) και "Infierno grande", 1989 (Βραβείο του Εθνικού Ιδρύματος Τεχνών της Αργεντινής). Το πρώτο του μυθιστόρημα, "Acerca de Roderer" (1992), εξυμνήθηκε ομόφωνα από την κριτική στη χώρα του, κυκλοφόρησε στη συνέχεια και στην Ισπανία και μεταφράστηκε στα αγγλικά, στα σερβικά και στα νορβηγικά. Ακολούθησαν το "La mujer del maestro" (1998) καθώς και ένας τόμος δοκιμίων με τίτλο "Borges y la matematica" (2003). Με την "Ακολουθία της Οξφόρδης" απέσπασε το μεγάλο βραβείο Planeta, ενώ το βιβλίο μεταφράζεται παράλληλα σε 15 γλώσσες. Δημοσιεύει τακτικά άρθρα και κριτικές στην εφημερίδα "La Nacion".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
274
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.366 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση