Σμύρνη
zoom in
Περιέχονται τα κείμενα: - Η Σμύρνη κατά την αρχαιότητα - Αναστασία Λερίου, "Από την 7η χιλιετία π.Χ. ως τα τέλη της ρωμαϊκής εποχής" - Γιώργος Α. Γιαννακόπουλος, "Η Σμύρνη πριν από την καταστροφή" - Νίκος Χ. Βικέτος, "Η ελληνίδα της Σμύρνης (19ος-20ός αιώνας) - Νίκος Χ. Βικέτος, "Η εξωοικιακή απασχόληση των ελληνίδων της Σμύρνης" - Χρυσόθεμις Σταματοπούλου - Βασιλάκου, "Το ελληνικό θέατρο στη Σμύρνη - μια σφαιρική προσέγγιση" - Γιώργος Α. Γιαννακόπουλος, "Η Ελλάδα στη Σμύρνη 1919-1922" - Ηλιάδης Αναστασίου, "Απομνημονεύματα του παππού μας" - Αναστασία Λερίου, "Μετά την καταστροφή: Η ίδρυση της Νέας Σμύρνης"

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Α. Γιαννακόπουλος

Γιώργος Α. Γιαννακόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Γιαννακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Σπούδασε βιβλιοθηκονομία στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας, πολιτική επιστήμη στην Πάντειο Α.Σ.Π.Ε. και έλαβε διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι θεματικοί τομείς στους οποίους αναφέρεται η δίτομη διδακτορική διατριβή είναι: νεώτερη πολιτική ιστορία, ιστορία των ιδεών, βιβλιογραφία και βιβλιολογία. Διατέλεσε επί δεκαπενταετία επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών (υπεύθυνος της Βιβλιοθήκης και του Αρχείου, ερευνητής και υποδιευθυντής του ιδρύματος). Το 2002 εκλέχθηκε διευθυντής των Γενικών Αρχείων του Κράτους και παρέμεινε στην θέση αυτή έως τα τέλη του 2004, οπότε ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή καθηγητή στο τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Πριν το διορισμό του υπήρξε, επί δωδεκαετία, έκτακτος επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος. Διατέλεσε επίσης, πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκαρίων, μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και μέλος διεθνών αρχειονομικών επιτροπών και συμβουλίων. Σήμερα είναι προϊστάμενος του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης, αναπληρωτής διευθυντής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας και μέλος της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Ερευνών του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Παράλληλα με τα εκπαιδευτικά και διοικητικά του καθήκοντα διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών "Επιστήμη της Πληροφορίας - Διοίκηση και Οργάνωση Βιβλιοθηκών με έμφαση στις Νέες Τεχνολογίες της Πληροφορίας", το οποίο οργανώνει το Τμήμα Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Επίσης, από το ακαδημαϊκό έτος 2001-2002 είναι μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στη θεματική ενότητα της Ελληνικής Ιστορίας. Έχει δημοσιεύσει πλήθος μελετών (μονογραφίες, άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους) και έχει επιμεληθεί την έκδοση επιστημονικών συλλογικών έργων και πολυτελών λευκωμάτων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρυσόθεμις Σταματοπούλου - Βασιλάκου (Συγγραφέας)

Η Χρυσόθεμις Σταματοπούλου - Βασιλάκου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι φιλόλογος-θεατρολόγος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια (2005) του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Απόφοιτος της Ελληνο-Γαλλικής Σχολής Καλογραιών Saint-Joseph (1970), είναι πτυχιούχος της Γαλλικής και της Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών, στο οποίο διετέλεσε καθηγήτρια (1987-1995). Το 1991 ορκίστηκε διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: "Το ελληνικό θέατρο στην Κωνσταντινούπολη το 19ο αιώνα". Έχει εκδώσει και επιμεληθεί εννέα (9) αυτοτελή βιβλία, ενώ πενήντα (50) επιστημονικές εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους, επετηρίδες και περιοδικά. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις της σε επιστημονικά συνέδρια, ελληνικά και διεθνή και έχει δώσει διαλέξεις που έχουν οργανωθεί από διάφορους φορείς. Έχει επίσης αναλάβει και ολοκληρώσει, ως επικεφαλής, ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεργάζεται με το Υπουργείο Παιδείας ως μέλος διαφόρων επιτροπών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αναστασία Λερίου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Χ. Βικέτος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αναστάσιος Ηλιάδης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
194
Διαστάσεις:
23χ19
Βάρος:
0.436 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση