Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Γλωσσικές ασκήσεις αρχαίων ελληνικών Β΄ λυκείου
(Ρητορικά κείμενα: Θεωρητικής κατεύθυνσης)

Offer
Το παρόν πόνημα σκοπό έχει όχι μόνο να καταστήσει τους μαθητές ικανούς να απαντούν ορθά στις ποικίλες γλωσσικές ασκήσεις και ερωτήσεις πάνω στα ρητορικά κείμενα που διδάσκονται στην τάξη αυτή, αλλά και να προετοιμάσει επαρκώς για τις πανελλήνιες εξετάσεις στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών αυτούς που ενδιαφέρονται να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε θεωρητικές πανεπιστημιακές σχολές.

Έχουμε τη γνώμη ότι τα περιεχόμενα του βιβλίου αυτού εξυπηρετούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον παραπάνω διπλό σκοπό.

Συγκεκριμένα, στο βιβλίο αυτό περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:
- Το πρωτότυπο κείμενο των διδασκόμενων παραγράφων από τα Ρητορικά Κείμενα: α. (Λυσίου Υπέρ Μαντιθέου, β. Δημοσθένους Υπέρ της Ροδίων Ελευθερίας και γ. Ισοκράτους Περί Ειρήνης).
- Μετάφραση των κειμένων αυτών.
- Γλωσσικές ασκήσεις και ερωτήσεις στο κείμενο.
- Αδίδακτο κείμενο από εξετάσεις των τελευταίων οκτώ ετών.
- Μετάφραση του αδίδακτου αυτού κειμένου και απαντήσεις σ΄ όλες τις γλωσσικές του ερωτήσεις και ασκήσεις.
- Παρουσίαση και ανάπτυξη θεμάτων Γραμματικής.
- Παρουσίαση και ανάπτυξη θεμάτων Συντακτικού.
- Λεξιλογικά και σημασιολογικά θέματα.

0ι απαντήσεις στις ασκήσεις βρίσκονται στο τέλος του βιβλίου.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η παρούσα εργασία θα αποδειχθεί εξαίρετο βοήθημα για τους μαθητές της Β΄ λυκείου, και ιδιαίτερα εκείνους που προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις των θεωρητικών σχολών.

(από τον πρόλογο των συγγραφέων)

24χ17 εκ., 559 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 480.07 (Ελληνική γλώσσα, Αρχαία - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση))
ISBN: 978-960-449-867-3
ISBN (10ψήφιο): 960-449-867-3
Βάρος: 0.844 κιλά
Εκδότης: Σαββάλας
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
17.70
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.16
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Σακελλαριάδης, Γεώργιος Χ.
Ο Γεώργιος Χρ. Σακελλαριάδης γεννήθηκε στην Αροανία Καλαβρύτων το 1938. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπήρξε υπότροφος του Ι.Κ.Υ. Με υποτροφία πάλι του Ι.Κ.Υ. μετέβη στις ΗΠΑ, όπου σπούδασε και μελέτησε τη σύγχρονη γλωσσολογία και δευτερευόντως την κλασική φιλολογία. Από το Πανεπιστήμιο της πολιτείας Indiana των ΗΠΑ πήρε τα πτυχία Master of Arts και Ph.D. στη Γλωσσολογία. Δίδαξε το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της πολιτείας Indiana, στο Διδασκαλείο Μέσης Εκπαίδευση<;. στη ΣΕΛΜΕ και στα Π.Ε.Κ. Αθηνών. Έλαβε ενεργό μέρος σε πολλά συμπόσια και σεμινάρια γλωσσολογικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος στην Ευρώπη και στην Αμερική. Υπηρέτησε τη Μέση Εκπαίδευση ως φιλόλογος καθηγητής, γυμνασιάρχη, λυκειάρχης και σχολικός σύμβουλος. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά και έχει δημοσιεύσει πάνω από εκατόν πενήντα μελέτες και άρθρα γλωσσολογικού και φιλολογικού περιεχομένου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.