Ο κλέφτης του στρατοπέδου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο κλέφτης του στρατοπέδου

Tobias Wolff

1967. Ο πόλεμος του Βιετνάμ βρίσκεται στο αποκορύφωμά του.Τρεις νεαροί αλεξιπτωτιστές ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους και περιμένουν να μετατεθούν στο πεδίο της μάχης. Γύρω τους πληθαίνουν οι διαδηλώσεις των ειρηνιστών. Η φωτιά που ξεσπά στο γειτονικό δάσος θα γίνει το σκηνικό για το ξέσπασμα της βίας που υποβόσκει. Οι τρεις άνδρες οδηγούνται σε μια ανόητη, άδικη πράξη, έτσι, χωρίς προφανή αιτία, σε μια στιγμή παράλογης ανδρικής αδελφοσύνης. Η αυτοπεποίθησή τους, όμως, και η φιλία τους θα ενισχυθούν· μια φιλία που θα διαταραχθεί λίγο αργότερα, εξαιτίας των αλλεπάλληλων κλοπών που θα σημειωθούν στο στρατόπεδο.

Με οξυδέρκεια και ευαισθησία, με διαύγεια, ανεκτικότητα και πολλή γενναιοδωρία, ο συγγραφέας καταφέρνει να μετατρέψει μια φαινομενικά απλή ιστορία σε υψηλή λογοτεχνία, ρίχνοντας φως στα μυστικά που κρύβουν οι ήρωές του -στα μυστικά που κρύβουμε όλοι μας.

Χρήστος Οικονόμου

Χρήστος Οικονόμου (Μεταφραστής)

Ο Χρήστος Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Μεγάλωσε στην Κρήτη και στον Πειραιά. Η συλλογή διηγημάτων "Η γυναίκα στα κάγκελα" είναι το πρώτο του βιβλίο.


Tobias Wolff

Tobias Wolff (Συγγραφέας)

Ο Τομπάιας Γουλφ γεννήθηκε το 1945 στην Αλαμπάμα. Σπούδασε φιλολογία στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Στάνφορντ. Εργάστηκε για λίγο ως δημοσιογράφος στη Washington Post και στη συνέχεια δίδαξε δημιουργική γραφή και φιλολογία στο Πανεπιστήμιο των Συρακουσών. Από το 1997 είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Ο Τομπάιας Γουλφ έχει επίσης δημοσιεύσει διηγήματα, νουβέλες και αυτοβιογραφικά έργα. Η νουβέλα του "The Barracks Thief" έχει τιμηθεί με το βραβείο PEN/Faulkner (1985). Έχει λάβει, επίσης, το βραβείο Rea Award, το βραβείο Esquire, το βραβείο Los Angeles Times for Biography και, τρεις φορές, το βραβείο O. Henry Award. Το αυτοβιογραφικό του έργο "This Boyʼs Life" μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Μάικλ Κέιτον-Τζόουνς, με πρωταγωνιστές τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Έλεν Μπάρκιν.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
118
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.23 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση