Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η Κομμουνιστική Διεθνής 1919-1943

Η Κομμουνιστική Διεθνής 1919-1943
Η έκδοση αυτού του λευκώματος, που έγινε με την επιμέλεια της ΙΕ της ΚΕ του ΚΚΕ, έχει σκοπό να αναζωογονήσει το ενδιαφέρον για την ιστορία της Κομμουνιστικής Διεθνούς, να δώσει πληροφορίες, αρχειακά και φωτογραφικά ντοκουμέντα χρήσιμα στην απόκτηση ιστορικής γνώσης και στην ανάπτυξη της επαναστατικής εργατικής, κομμουνιστικής συνείδησης.
Άγνωστες ή ξεχασμένες παραμένουν πολλές πλευρές του προλεταριακού διεθνισμού, της ενιαίας δράσης των ΚΚ σε όλο τον κόσμο, που αφορούσε την οργάνωση βοήθειας σε διωκόμενους κομμουνιστές και τη στήριξη απεργιακών αγώνων, την εκδοτική δραστηριότητα της ΚΔ, την οργάνωση σχολών κατάρτισης στελεχών με την επαναστατική θεωρία του μαρξισμού-λενινισμού, τη λειτουργία δικτύων πληροφόρησης και δημοσιογραφικής ενημέρωσης.
Ξεχωριστή θέση στη δράση της ΚΔ είχε η πάλη για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση των εργατριών και των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων, που είχε επικεφαλής τις επαναστάτριες στελέχη της ΚΔ. Το ίδιο αφορά τη δράση της Κομμουνιστικής Διεθνούς των Νέων ως τμήμα της ΚΔ. Αξιοσημείωτη είναι και η στήριξη των αγωνιζόμενων φτωχών αγροτών σε διεθνές επίπεδο.
Τα υλικά που δημοσιεύονται σε αυτό το λεύκωμα είναι σχεδόν άγνωστα (μη δημοσιευμένα) στην Ελλάδα.
Κύριος στόχος αυτού του λευκώματος είναι να δώσει τις πιο δυνατές στιγμές της διεθνούς επαναστατικής δράσης του προλεταριάτου. Ο αγώνας των κομμουνιστών για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού έχει βαθιές ρίζες στον αγώνα της εργατικής τάξης όλων των χωρών του κόσμου. Η αντεπαναστατική νίκη και η καπιταλιστική παλινόρθωση, η βαθιά οπορτουνιστική διάβρωση και κρίση του κομμουνιστικού κινήματος δεν εξαλείφουν από την ιστορία τις κατακτήσεις της επαναστατικής πάλης, πολύτιμη κληρονομιά για μια δυναμική ανασύνταξη και αντεπίθεση.
Στην παρούσα έκδοση, σε κάθε κεφάλαιο προηγείται ένα κείμενο -οδηγός για τη χρονική περίοδο ή το θέμα που αφορούν οι εικόνες και ορισμένα ντοκουμέντα της περιόδου. Τα γεγονότα δίνονται κατά χρονολογική σειρά, ενώ σε ξεχωριστά υποκεφάλαια παρουσιάζονται μια σειρά οργανώσεις ή δραστηριότητες που συνδέονταν με την ΚΔ, για τις οποίες παραθέτουμε ένα σύντομο "βιογραφικό".

31χ25 εκ., 245 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 320.532 09 (Κομμουνισμός - Ιστορία)
Άλλα πρόσωπα: Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-451-086-3
ISBN (10ψήφιο): 960-451-086-Χ
Βάρος: 1.562 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
25.48
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.68
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.