Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οδηγός του πολίτη με ρευματικά νοσήματα

Offer
Κάθε σύγχρονη κοινωνία θα πρέπει να έχει δύο στόχους για τους χρόνια πάσχοντες πολίτες της: τη βέλτιστη θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου και την κοινωνική υποστήριξη και επανένταξή τους.

Τα αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα είναι μια ετερογενής ομάδα παθήσεων που συχνά προσβάλουν άτομα στην πλέον παραγωγική περίοδο της ζωής τους. Προκαλούν πόνο και δυσκαμψία των αρθρώσεων, αδυναμία και κόπωση και αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά οδηγούν σε σημαντικού βαθμού αναπηρία. Οι νόσοι αυτές διαδράμουν μια πορεία με εξάρσεις και υφέσεις την περίοδο των εξάρσεων, οι ασθενείς αδυνατούν να εργαστούν, χρειάζονται τροποποίηση της θεραπευτικής τους αντιμετώπισης και ανάπαυση.

Σήμερα, με την πρόοδο της κατανόησης της παθογένειας των ασθενειών αυτών διαθέτουμε πολλές κατηγορίες αποτελεσματικών φαρμάκων που καταστέλλουν τη φλεγμονή και διορθώνουν τις οστικές βλάβες των αρθρώσεων. Παρόλη όμως την πρόοδο της θεραπευτικής μας παρέμβασης, ένα ποσοστό ασθενών δεν ανταποκρίνονται στη θεραπεία, γεγονός που οδηγεί σε ημερών εργασίας και πιθανά πρόωρη συνταξιοδότηση λόγω αναπηρίας.

Ο "Οδηγός του πολίτη με ρευματικά νοσήματα" είναι ένα απαραίτητο και πολύτιμο όπλο για κάθε πάσχοντα. Είναι εηίσης χρήσιμος για τους υγειονομικούς που ασχολούνται με την κατηγορία αυτών των ασθενειών.

Οι συγγραφείς πολύ εύστοχα χώρισαν το πόνημά τους σε τρία κύρια κεφάλαια. Στο πρώτο μέρος παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα νοσήματα. Στο δεύτερο οι συγγραφείς συνοψίζουν τις ρυθμίσεις της πολιτείας και των ασφαλιστικών ταμείων για τις δυνατότητες της υγειονομικής περίθαλψης, εκπαίδευσης, εργασίας, αναπηρίας, συνταξιοδότησης, στράτευσης και άλλες παροχές και διευκολύνσεις για τους ασθενείς αυτούς. Στο τρίτο μέρος παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες για την εγκυμοσύνη, την άσκηση και τη διατροφή.

Το βοήθημα αυτό είναι καλογραμμένο και εύκολα κατανοητό, χωρίς να στερείται επιστημονικής ακρίβειας.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)


Σημείωση: Με τη συμβολή των: Φίλιππου Φιλιππίδη, Αικατερίνης Πουρναροπούλου. Πρόλογος: Χαράλαμπος Μ. Μουτσόπουλος

22χ22 εκ., 96 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 616.722 (Αρθρίτιδα), 616.723 (Ρευματολογία)
ISBN: 978-960-02-2341-5
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2341-6
Βάρος: 0.399 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
15.98
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.03
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Κυριάκος Σουλιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου ειδικεύθηκε στις κρατικές πολιτικές. Είναι λέκτορας στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακά εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με τη διοίκηση των υπηρεσιών υγείας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Τον Μάιο του 2000 απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα με θέμα τη χρηματοδότηση των υπηρεσιών υγείας, από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από το 1991 εργάζεται σε φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας του ιδιωτικού τομέα, ενώ διετέλεσε και Επιστημονικός Σύμβουλος της Διοίκησης, στον Τομέα Υγείας του ΙΚΑ. Από το 1998, είναι επιστημονικός συνεργάτης του Τομέα Οικονομικών της Υγείας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Ο Γιάννης Τούντας είναι επίκουρος καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952 και σπούδασε Ιατρική και Δημόσια Υγεία στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Χάρβαρντ. Είναι επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προαγωγής και Αγωγής Υγείας και διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής. Είναι επίσης συγγραφέας του βιβλίου Κοινωνία και Υγεία και εκδίδει το περιοδικό Νέα Υγεία.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.