Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οδηγός του πολίτη με ρευματικά νοσήματα

Offer
Κάθε σύγχρονη κοινωνία θα πρέπει να έχει δύο στόχους για τους χρόνια πάσχοντες πολίτες της: τη βέλτιστη θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου και την κοινωνική υποστήριξη και επανένταξή τους.

Τα αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα είναι μια ετερογενής ομάδα παθήσεων που συχνά προσβάλουν άτομα στην πλέον παραγωγική περίοδο της ζωής τους. Προκαλούν πόνο και δυσκαμψία των αρθρώσεων, αδυναμία και κόπωση και αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά οδηγούν σε σημαντικού βαθμού αναπηρία. Οι νόσοι αυτές διαδράμουν μια πορεία με εξάρσεις και υφέσεις την περίοδο των εξάρσεων, οι ασθενείς αδυνατούν να εργαστούν, χρειάζονται τροποποίηση της θεραπευτικής τους αντιμετώπισης και ανάπαυση.

Σήμερα, με την πρόοδο της κατανόησης της παθογένειας των ασθενειών αυτών διαθέτουμε πολλές κατηγορίες αποτελεσματικών φαρμάκων που καταστέλλουν τη φλεγμονή και διορθώνουν τις οστικές βλάβες των αρθρώσεων. Παρόλη όμως την πρόοδο της θεραπευτικής μας παρέμβασης, ένα ποσοστό ασθενών δεν ανταποκρίνονται στη θεραπεία, γεγονός που οδηγεί σε ημερών εργασίας και πιθανά πρόωρη συνταξιοδότηση λόγω αναπηρίας.

Ο "Οδηγός του πολίτη με ρευματικά νοσήματα" είναι ένα απαραίτητο και πολύτιμο όπλο για κάθε πάσχοντα. Είναι εηίσης χρήσιμος για τους υγειονομικούς που ασχολούνται με την κατηγορία αυτών των ασθενειών.

Οι συγγραφείς πολύ εύστοχα χώρισαν το πόνημά τους σε τρία κύρια κεφάλαια. Στο πρώτο μέρος παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα νοσήματα. Στο δεύτερο οι συγγραφείς συνοψίζουν τις ρυθμίσεις της πολιτείας και των ασφαλιστικών ταμείων για τις δυνατότητες της υγειονομικής περίθαλψης, εκπαίδευσης, εργασίας, αναπηρίας, συνταξιοδότησης, στράτευσης και άλλες παροχές και διευκολύνσεις για τους ασθενείς αυτούς. Στο τρίτο μέρος παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες για την εγκυμοσύνη, την άσκηση και τη διατροφή.

Το βοήθημα αυτό είναι καλογραμμένο και εύκολα κατανοητό, χωρίς να στερείται επιστημονικής ακρίβειας.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)


Σημείωση: Με τη συμβολή των: Φίλιππου Φιλιππίδη, Αικατερίνης Πουρναροπούλου. Πρόλογος: Χαράλαμπος Μ. Μουτσόπουλος

22χ22 εκ., 96 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 616.722 (Αρθρίτιδα), 616.723 (Ρευματολογία)
ISBN: 978-960-02-2341-5
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2341-6
Βάρος: 0.399 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
15.98
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.23
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Σουλιώτης, Κυριάκος Ν.
Ο Κυριάκος Σουλιώτης είναι Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Κόρινθος). Επιπλέον διδάσκει μαθήματα σχετικά με την πολιτική και οικονομία της υγείας και τη διοίκηση υπηρεσιών υγείας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Έχει διατελέσει Επιστημονικός Σύμβουλος στη Διοίκηση του ΙΚΑ (2000-2001) και στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας (2002-2004), Τακτικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Α΄ ΠΕΣΥΠ Αττικής (2002-2004), Προϊστάμενος του Τμήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (2002-2006) και Διοικητικός Διευθυντής στο Μητέρα-Όμιλος Υγεία (2006-2007). Από το 2007 μέχρι το 2010 ήταν Διευθύνων Σύμβουλος Σχεδιασμού και Ανάπτυξης και επικεφαλής της Ομάδας Έργου για τη Βιωσιμότητα του Ταμείου Υγείας του Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας (ΤΥΠΕΤ). Από τον Μάιο του 2010 έως τον Δεκέμβριο του 2011 ήταν Πρόεδρος του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), ενώ από τον Μάιο του 2011 έως τον Σεπτέμβριο του 2012, Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Είναι Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας για τις Κλινικές Μελέτες και της Συντονιστικής Επιτροπής για τις Σπάνιες Παθήσεις. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται 22 βιβλία και περισσότερα από 150 άρθρα σε συλλογικούς τόμους και επιστημονικά περιοδικά με κριτές, στα πεδία της πολιτικής και της οικονομίας της υγείας, της οργάνωσης και διοίκησης των υπηρεσιών υγείας, των ανισοτήτων στην υγεία, της ενδυνάμωσης των ασθενών κ.ά. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πάνω από 300 επιστημονικά συνέδρια και είναι μέλος συντακτικών επιτροπών και κριτής άρθρων σε πλήθος διεθνών επιστημονικών περιοδικών.

Ο Γιάννης Τούντας είναι επίκουρος καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952 και σπούδασε Ιατρική και Δημόσια Υγεία στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Χάρβαρντ. Είναι επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προαγωγής και Αγωγής Υγείας και διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής. Είναι επίσης συγγραφέας του βιβλίου Κοινωνία και Υγεία και εκδίδει το περιοδικό Νέα Υγεία.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.