Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αμερικανισμός και παγκοσμιοποίηση
(Οικονομία του φόβου και της παρακμής)
Συγγραφέας:   Κώστας Λάμπος


Offer
Κρατάτε στα χέρια σας ένα δοκίμιο για τις κοινωνικές λειτουργίες και τις οικονομικές παρενέργειες του εξουσιαστικού Φόβου. Του Φόβου που έφερε τον καθένα μας, αλλά και την Ανθρωπότητα και την Αριστερά σε κρίσιμο σταυροδρόμι.

Ο αμερικανισμός με όχημα την παγκοσμιοποίηση του Φόβου απειλεί τον πλανήτη. Ο Φόβος από συμπτωματικός ατομικός βιολογικός συναγερμός που σώζει, μεταλλάχθηκε σ΄ ένα παγκόσμιο εξουσιαστικό εφιάλτη που σκοτώνει. Ο Φόβος δεν είναι πια σύμμαχός μας, σύμμαχος της ζωής, αλλά εργαλείο της εξουσίας και προπομπός του θανάτου. Δεν φοβόμαστε πια για να σωθούμε. Μας φοβίζουν για να υποταχθούμε. Μας φοβίζουν για να μας εξουσιάζουν. Μας φοβίζουν για να μας εκμεταλλεύονται. Μας φοβίζουν για να πλουτίζουν. Μας φοβίζουν για να φοβόμαστε γενικά. Ποιοι, πως και γιατί μας φοβίζουν; Αυτό είναι ολόκληρη η ιστορία της Ανθρωπότητας. Μέχρι σήμερα. Δεν είναι όμως και η "μοίρα", ή το μέλλον της Ανθρωπότητας. Γι΄ αυτό, σ΄ αυτό το βιβλίο, αρχίσαμε να ψάχνουμε τη σχέση Φόβου και εξουσίας, Φόβου και πλούτου, Φόβου και φτώχειας. Ψάχνουμε τους Φόβους. Τους μικρούς, τους μεγάλους και τους πολύ μεγάλους, τους παγκόσμιους, ακόμα και το Φόβο της παγκοσμιοποίησης. Γιατί το ψάχνουμε; Μα για να ξεπεράσουμε το Φόβο μας. Για να μη φοβόμαστε. Κανέναν και τίποτα. Ούτε τον ίδιο το Φόβο. Για να μάθουμε να ζούμε χωρίς Φόβο, ελεύθεροι και ευτυχισμένοι.

Διαβάστε αυτό το βιβλίο, αν φοβάστε τη ζωή, το θάνατο, το "θεό", το "Μεγάλο Αδερφό", τον πόλεμο, την Pax Americana, τον "Άλλον", τον εργοδότη σας, το χειρουργό που σας ζητάει φακελάκι, τον "αρμόδιο" που θέλει "γρηγορόσημο", γενικά όλες τις μικρές "παρέες-συμμορίες" και τις μεγάλες μαφίες που ρημάζουν τη ζωή μας. Διαβάστε αυτό το βιβλίο ακόμα κι΄ αν φοβάστε το "νόμο του ιοχυρού", το μέλλον, τον καθρέφτη σας, την ελευθερία, τη σκιά σας...

Διαβάστε, σκεφτείτε και κάντε κάτι για την Νέα Μεγάλη Έξοδο. Τη Νέα Μεγάλη Ανατροπή. Για τη Νέα Ελευθερία του Ανθρώπου. Για ένα καλύτερο κόσμο. Για τον κόσμο της Άμεσης Δημοκρατίας και τον Οικουμενικό Ουμανιστικό Πολιτισμό. Κι αν έχετε κάτι καλύτερο να προτείνετε, μην το κρατάτε για τον εαυτό σας...

21χ14 εκ., 483 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 320.7 (Πολιτική - Αμερική), 303.482 (Παγκοσμιοποίηση)
ISBN: 978-960-02-2350-7
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2350-5
Βάρος: 0.578 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2009

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 5 στα 5 Αστέρια! (5 από 5 με 3 ψήφους)
24.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.68
Προσθήκη στη Wishlist Share it
Reviews  Γράψε τη δική σου κριτική

ΓΡΑΦΕΙ Η/Ο
Ανώνυμος Χρήστης

Ένα βιβλίο που πρέπει όλοι να διαβάσουμε
Πιο επίκαιρο από ποτέ αναδεικνύεται το νέο βιβλίο του Κώστα Λάμπου «Αμερικανισμός και Παγκοσμιοποίηση- Οικονομία του φόβου και της παρακμής». (από τις Εκδόσεις Παπαζήση), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εντάσσεται στα βιβλία εκείνα που η θεματολογία τους αφορά διαχρονικά το πολιτικό γίγνεσθαι, παγκόσμια αλλά και τοπικά . Όμως, μια και τα γεγονότα στη χώρα μας έχουν πάρει τη μορφή καταιγίδας, ή , ακόμα καλύτερα, τσουνάμι, είναι ευκαιρία, πιστεύω, μέσα από τις σελίδες αυτού του πολύ σημαντικού βιβλίου, άλλοι να γνωρίσουμε, άλλοι να ξαναθυμηθούμε και κυρίως όλοι να συνειδητοποιήσουμε πόσο απάνθρωπο είναι το πρόσωπο του Καπιταλισμού, παγκόσμιου αλλά και εγχώριου και, επιτέλους να πάψουμε να τρέφουμε αυταπάτες ότι αυτός είναι δυνατόν να διαθέτει και ένα ανθρώπινο πρόσωπο.
Κάθε γραμμή του βιβλίου είναι απόσταγμα συσσωρευμένης έρευνας και γνώσης, αφού ο συγγραφέας, με πολλή τέχνη παραθέτει στοιχεία βιβλιογραφίας και από κλασσικούς διανοητές και από σύγχρονους. Στις πηγές του, ο συγγραφέας συμπεριλαμβάνει πλήθος έγκυρων στατιστικών στοιχείων και άρθρων από τον ελληνικό και παγκόσμιο τύπο. Με λίγα λόγια, μαθαίνουμε πολλά, αποκτούμε σφαιρικές και εμπεριστατωμένες γνώσεις μέσα από ένα μόνο βιβλίο. Εκείνο το στοιχείο όμως που το καθιστά εκτός από χρήσιμο και ελκυστικό, είναι η παράθεση αποσπασμάτων από κείμενα στίχους κλπ φιλοσόφων, επιστημόνων, ποιητών, διανοητών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Η ιστορική ανάλυση του θέματος καταλήγει με πολύ εύστοχο τρόπο στα σύγχρονα προβλήματα της ανθρωπότητας , αναδεικνύει όλες τις πλευρές και παραμέτρους των σύγχρονων προβλημάτων που δημιούργησε ο αναχρονιστικός πια, άχρηστος και επικίνδυνος Καπιταλισμός, χωρίς να υποτιμά την ιστορική του πορεία. Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι προχωρά ένα βήμα πιο πέρα από τους κλασσικούς του Μαρξισμού και επαναπροσδιορίζει για όλους τους απλούς ανθρώπους το όραμα του Νέου Ουμανισμού στις σημερινές συνθήκες.
Αυτό ακριβώς το όραμα το οποίο μας προτρέπει να υιοθετήσουμε με όπλο τη γνώση και την επίγνωση, αφού προηγουμένως έχει καταγγείλει την Καπιταλιστική Οικονομία του Φόβου και της Παρακμής και έχει αποδείξει με κάθε δυνατό τρόπο την επικινδυνότητά της, δίνει στο βιβλίο μια ξεχωριστή θέση στη σύγχρονη ελληνική βιβλιογραφία της κατηγορίας του και αξίζει να διαβαστεί ή μελετηθεί από πολλούς αναγνώστες, πολύ περισσότερο από νέους ανθρώπους .
Ευχαριστούμε κ. Λάμπο για το βιβλίο που μας χαρίσατε.
Ζάκυνθος 6 Μαρτίου 2010
Καλογερία - Μόσχου Ευγενία, (αναγνώστρια)ΓΡΑΦΕΙ Η/Ο
Ανώνυμος Χρήστης

Αντί για δικό μου σχόλιο παραθέτω το παρακάτω:
«Ένα βιβλίο ανυπότακτης αναζήτησης και ανατρεπτικής γνώσης
που δεν περιορίζεται μόνο σε διαπιστώσεις για το ρόλο του εξουσιαστικού Φόβου και για τη σύγχρονη οικονομική παρακμή, αλλά τολμά να μιλήσει για το ζητούμενο ʽΔια ταύταʼ και για ένα Οικουμενικό Ουμανιστικό Πολιτισμό», («διαβάζω», Μηνιαία επιθεώρηση βιβλίου, τεύχος 500, Οκτώβρης 2009), και θα χαρακτήριζα αυτό το βιβλίο, την πληρέστερη πολιτική ανάλυση που κυκλοφορεί τις τελευταίες δεκαετίες κατά τη γνώμη μου, ως το Μανιφέστο της Αριστεράς του 21ου Αιώνα.
Νίκος ΜοσχοβίτηςΓΡΑΦΕΙ Η/Ο
Ανώνυμος Χρήστης

Η συγκεκριμένη θεματολογία που διάλεξε ο Κ.Λάμπος εν έτη 2009, είναι τουλάχιστον κορεσμένή στις μέρες μας αφού έχουν γραφτεί χιλιάδες, άλλα περισσότερο κι άλλα λιγότερο σημαντικά βιβλία σχετικά με την παγκοσμιοποίηση και το ρόλο των Αμερικανών τα τελευταία δέκα και παραπάνω χρόνια. Οφείλω όμως με χαρά να ομολογήσω ότι το βιβλίο αυτό με εξέπληξε με την καινοτόμο προσέγγιση, την εξαιρετικά καίρια και σαφή ανάλυση της σύχρονης παγκοσμιοποιημένης πραγματικότητας και κυρίως με την τολμηρή αλλά και ξεκάθαρη όσο και πληρέστατα στοιχειοθετημένη πρόταση για το πως τελικά μπορούμε να βγούμε από αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Προσωπικά το συνιστώ με θέρμη σε όλους, ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, κύρια μιλάει σε εκείνους άλλωστε, αφού η οπτική του Κ.Λάμπου δε μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερα προοδευτική και ταυτόχρονα απαγκιστρώμενη από όλα τα ιδεολογικά βαρίδια του προηγούμενου αιώνα.
Ένα βιβλίο εξαιρετικό, ξεκάθαρο και με πολιτική δυναμική που ξεπερνά τα όρια ενός επιστημονικού, κοινωνικοπολιτικού βιβλίου και φέρει τη βαρύτητα ενός βιβλίου από αυτά που εκδίδονται σπάνια και αποτελούν σημείο τομής για την πολιτική ανάλυση και φιλοσοφία.

Α.Καρτέζος,
Πολιτικός Επιστήμονας, PhDΠληροφορίες

Λάμπος, Κώστας
Ο Κώστας Λάμπος, διδάκτορας οικονομικών επιστημών, έχει διδάξει ιστορία οικονομικών θεωριών και οικονομική ιστορία της Ευρώπης στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης, κράτος και Αναπτυξιακή Εμπειρία της Ελλάδας, και Τεχνολογία και Εργάσιμες Σχέσεις στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικό Προγραμματισμό και Συνεταιριστική Οικονομική στο ΤΕΙ Αθήνας. Έχει γράψει πολλά βιβλία, μελέτες και άρθρα για θέματα Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας και Συνεταιρισμών. Έχει πάρει μέρος σε δεκάδες επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Διευθύνων Σύμβουλος στην Αγροτική Ασφαλιστική Ζωής και Υγείας, Γενικός Γραμματέας του Κέντρου Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, μέλος του Council of Agri Benefits Network κ.ά. Έργα του: - "Abhaengigkeit und fortgeschrittene Unterentwicklung darkestellt am Beispiel der Landwirtschaft Griechenlands", R.G. Fischer Verlag, Frankfurt am Main 1981 - "Εξάρτηση, προχωρημένη υπανάπτυξη και αγροτική οικονομία της Ελλάδας", Αιχμή,1983 - "Συνεταιρισμοί και ανάπτυξη" (Kοχλίας, 1986, Ηλίανθος, 1996 και Δαρδανός-Τυπωθήτω, 2000 - "Από την κρίση στην υπέρβαση του ελληνικού περιφερειακού καπιταλισμού", Αιχμή, 1988. - "Συντεταγμένες εθνικής αγροτικής αγροτικής ανασυγκρότησης", Ηλίανθος, 1991. - "Εισαγωγή στον οικονομικό προγραμματισμό", Ηλίανθος, 1996. - "Η ζεύξη Ρίου Αντιρρίου και οι εχθροί της ανάπτυξης", Αθήνα 1992 και 1993 - "Αμερικανισμός και παγκοσμιοποίηση. Οικονομία του φόβου και της παρακμής", Παπαζήσης, 2009

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.