Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Νίτσε και ηθική
(Ένας οδηγός ανάγνωσης)
Συγγραφέας:   Brian Leiter


Νίτσε και ηθική
Από τους σημαντικότερους και ίσως ο πιο αμφιλεγόμενος στοχαστής στην ιστορία της φιλοσοφίας, ο Νίτσε θεωρείται ο δριμύτερος και πιο επινοητικός επικριτής των ηθικών παραδοχών του νεότερου κόσμου. Το έργο του, που δεν κατατάσσεται εύκολα σε κάποια σχολή σκέψης και έχει υποστεί πολλές παραναγνώσεις και εσφαλμένες ερμηνείες, έχει μελετηθεί ευρέως, από φιλοσόφους και μη. Πολλές από τις ιδέες του είναι εντυπωσιακές όσο και προκλητικές, έχουν αποτελέσει έναυσμα σημαντικών
διαφωνιών και έχουν επηρεάσει καθοριστικά πολυάριθμα πνευματικά κινήματα.

Στη "Γενεαλογία της ηθικής", την πιο εμπεριστατωμένη και σημαντική συμβολή του Νίτσε στην ηθική
φιλοσοφία, εμφανίζονται πολλές από τις έννοιες για τις οποίες ο Νίτσε είναι κατεξοχήν γνωστός: η
μνησικακία, η εξέγερση των δούλων στην ηθική, η θέληση για δύναμη, η γενεαλογία, ο προοπτικισμός,
το ασκητικό ιδεώδες. Το ανά χείρας βιβλίο συνιστά μια κριτική εισαγωγή στο συγκεκριμένο έργο, αλλά δεν αφορά μόνο αυτό. Καθώς η ανάλυση της ηθικής φιλοσοφίας του Νίτσε δεν είναι δυνατή χωρίς τη μελέτη των υπόλοιπων έργων του, το βιβλίο πραγματεύεται την ηθική φιλοσοφία του Νίτσε στο σύνολό της και, συγκεκριμένα, το πρόγραμμα που ο ίδιος αποκαλεί «επαναξιολόγηση των αξιών». Λαμβάνοντας υπόψη το ιστορικό πλαίσιο και το πολιτιστικό περιβάλλον όπου έζησε ο Νίτσε, αξιοποιώντας και υποβάλλοντας σε κριτική επιλεγμένα μείζονα έργα που έχουν γραφτεί για αυτόν, ο συγγραφέας αποτιμά με σαφήνεια και ακρίβεια το νιτσεϊκό έργο. Δίχως να παρακάμπτει τις ερμηνευτικές δυσκολίες που ανακύπτουν, το βιβλίο αυτό αποτελεί θεμελιώδες και ταυτόχρονα προσιτό εγχειρίδιο για όποιον έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με το έργο του Νίτσε, ενώ παράλληλα εστιάζει στα επιχειρήματα που απασχολούν όσους μελετούν συστηματικά τη φιλοσοφία.

23χ15 εκ., 335 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 190 (Φιλοσοφία, Νεότερη), 170 (Ηθική), 100 (Φιλοσοφία - Ερμηνεία και κριτική), 190.092 (Nietzsche, Friedrich Wilhelm, 1844-1900)
Άλλα πρόσωπα: Ηλίας Μαρκολέφας (Επιμελητής) , Γιώργος Λαμπράκος (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-89426-8-4
ISBN (10ψήφιο): 960-89426-8-3
Βάρος: 0.588 κιλά
Εκδότης: Οκτώ
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
23.94
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

21.31
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Brian Leiter είναι καθηγητής δικαίου και διευθυντής του Center for Law, Philosophy and Human Values του Πανεπιστημίου του Σικάγο. Έχει διδάξει επίσης στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, στο Πανεπιστήμιο Γέιλ, στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Το ερευνητικό του έργο αφορά κυρίως τη φιλοσοφία του δικαίου, την ηθική, την πολιτική φιλοσοφία και την ηπειρωτική φιλοσοφία του 19ου και του 20ού αιώνα. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από εβδομήντα άρθρα σε διεθνή περιοδικά, έχει γράψει το "Naturalizing Jurisprudence" (Oxford 2007) και έχει επιμεληθεί τα εξής βιβλία: "Nietzsche" (Oxford 2001), "Objectivity in Law and Morals" (Cambridge 2001), "The Future for Philosophy" (Oxford 2004), "The Oxford Handbook of Continental Philosophy" (Oxford 2007) και "Nietzsche and Morality" (Oxford 2009).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.