Ντα
zoom in
14.84€ -27% 10.83€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789603351610

  • Κατηγορίες:

    Θέατρο , Πεζογραφία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2009

  • Εκδότης

    Ηριδανός

Η διασημότερη κωμωδία-σάτιρα του Χιού Λέοναρντ, για την οποία ο συγγραφέας απέσπασε πολλά βραβεία και πολλές θεατρικές διακρίσεις. Στην Ελλάδα το έργο γνώρισε μεγάλη επιτυχία χάρη στις ερμηνείες σπουδαίων πρωταγωνιστών, όπως ο Μάνος Κατράκης στη δεκαετία του `80 και ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος πρόσφατα. Αναφέρεται στη γλυκόπικρη ιστορία ενός γιου, που επιστρέφει στη γενέτειρά του για την κηδεία του πατέρα του και αναθυμάται όλη την προηγούμενη ζωή του. Έργο γραμμένο με λεπτό χιούμορ και πανέξυπνους διαλόγους, που δείχνει καθαρά πως κρίνουν τα παιδιά τις πράξεις των γονιών τους χρόνια μετά, όταν η κοινωνία και η ζωή έχουν πια αποκαλύψει το αληθινό τους πρόσωπο.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ερρίκος Γ. Μπελιές

Ερρίκος Γ. Μπελιές (Μεταφραστής)

Ο φιλόλογος, ποιητής και μεταφραστής Eρρίκος Μπελιές (1950-2016) γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς γαλλικής καταγωγής. Σπούδασε αγγλική φιλολογία και αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διακρίθηκε κυρίως ως εργώδης μεταφραστής θεατρικών έργων, βάζοντας την υπογραφή του στη μετάφραση και των τριάντα επτά θεατρικών έργων του Σαίξπηρ από τις εκδόσεις Κέδρος, έργο το οποίο ξεκίνησε τη δεκαετία του ΄80 και ολοκλήρωσε το 2004. Εκτός των έργων του Σαίξπηρ, μετέφρασε επίσης Γκολντόνι, Γκόγκολ, Τσέχωφ, Ίμπσεν, Στρίντμπεργκ, Ο. Γουάιλντ, Λ. Πιραντέλο, Μαγιακόφσκι, Ιονέσκο, Τέννεσι Ουίλλιαμς, Ευγένιο Ο΄ Νηλ, Χάρολντ Πίντερ, Έντουαρντ Άλμπυ, κ.ά. Ως ποιητής εξέδωσε τις συλλογές "Πόλεως" (1989), "Φαινόμενον ως να έπλεε και μένον ακίνητον" (1996), "Το διακεκριμένο σώμα" (1996) και "Τα εισόδια του φόβου" (1997). Έφυγε από τη ζωή στις 19 Απριλίου 2016 στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, μετά από πολύμηνη ασθένεια.

Hugh Leonard

Hugh Leonard (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στο Δουβλίνο στις 9 Νοεμβρίου του 1926 με το όνομα John Joseph Byrne και στη συνέχεια δόθηκε για υιοθεσία. Μεγάλωσε στο Ντάλκι, ένα προάστιο του Δουβλίνου. Για το υπόλοιπο της ζωής του με εξαίρεση το συγγραφικό ψευδώνυμο "Hugh Leonard" με το οποίο έγινε γνωστός, οι φίλοι του τον αποκαλούσαν "Τζακ". Μαθήτευσε στο Εθνικό Σχολείο Αρρένων Χάρολντς στο Ντάλκι, και στη συνέχεια σε κολέγιο. Εργάστηκε ως υπάλληλος επί 14 χρόνια, γράφοντας παράλληλα και παίζοντας σε θεατρικά έργα για παροικιακές θεατρικές ομάδες. Τρία από τα έργα του παρουσιάστηκαν στο θέατρο Μπρόντγουεϊ: "The Au Pair Man" (1973), , "Ντα" (1978) και "A Life" (1980). Το πλέον πετυχημένο από τα έργα αυτά ήταν το "Ντα". για το οποίο βραβεύτηκε και με Βραβείο Τόνι μεταξύ άλλων. Ως το 2006 έγραφε στην ιρλανδική εφημερίδα "Sunday Independent" με το σκωπτικό ψευδώνυμο "The Curmudgeon", δηλαδή "Παλιόγερος". Ο Λέοναρντ απεβίωσε στην οικία του στο Ντάλκι, σε ηλικία 83 ετών, έπειτα από μακροχρόνια ασθένεια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
154
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.252 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση