Παιχνίδια με αριθμούς
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Παιχνίδια με αριθμούς

Πρώτα μαθηματικά

Άννα Πολέντα - Αποστολάκη

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Μέσα από τις ευχάριστες διαθεματικές δραστηριότητές του τα παιδιά, παίζοντας, αναγνωρίζουν και γράφουν τους αριθμούς από το 1 έως το 10. Έρχονται σε επαφή με απλές πράξεις πρόσθεσης και αφαίρεσης. Αναγνωρίζουν και σχεδιάζουν σχήματα, και ψυχαγωγούνται μέσα από την εμπλοκή τους με τα παιχνίδια και τις διαδρομές που προτείνονται. Πρόκειται για ένα ευχάριστο μέσο μάθησης για τα παιδιά και παράλληλα αποτελεί ένα χρηστικό εγχειρίδιο για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Σίνος Γκιώκας (Υπεύθυνος Σειράς)


Κατερίνα Βερούτσου

Κατερίνα Βερούτσου (Εικονογράφος)

Η Κατερίνα Βερούτσου γεννήθηκε το 1957 στην Πάτρα. Μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α. και στο Μόντρεαλ του Καναδά. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ (Concordia, University of Montreal). Από το 1982 ζει μόνιμα στην Αθήνα. Εργάζεται κυρίως ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων και και έχει στο ενεργητικό της πάνω από 150 τίτλους εκπαιδευτικών και λογοτεχνικών βιβλίων. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παράλληλα με την εικονογράφηση βιβλίων και άλλων εντύπων, έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τη φωτογραφία, τη ζωγραφική και τη ζωγραφική σκηνικών για την τηλεόραση. Το 2009 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης για το βιβλίο "Νεράιδα στο έλατο" του Μάνου Κοντολέων και προτάθηκε για την τιμητική πλακέτα της ΙΒΒΥ. Το 2011 έλαβε το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για την καλύτερη συνεργασία συγγραφέα και εικονογράφου στο βιβλίο "Το ταλέντο του ήλιου" της Χρυσάνθης Καραΐσκου και του βιβλίου "Είναι κάτι που μένει" του Βασίλη Κουτσιαρή, το 2014..


Άννα Πολέντα - Αποστολάκη

Άννα Πολέντα - Αποστολάκη (Συγγραφέας)

Η Άννα Πολέντα - Αποστολάκη ασχολείται με τη Συντήρηση Έργων Τέχνης από το 1981. Εργάστηκε στο εργαστήριο συντήρησης της 13ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων από το 1983 μέχρι το 1986. Από το 1986 μέχρι σήμερα είναι υπεύθυνη του Εργαστηρίου συντήρησης Κεραμικών στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Παρακολούθησε Σεμινάρια για τη συντήρηση πέτρας στο Ε.Μ.Π., καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συντήρηση εικόνων, που οργάνωσε το ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων ICOM. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια και πανελλαδικές συναντήσεις Συντηρητών Αρχαιοτήτων. Ασχολείται με τη συντήρηση του υλικού ανασκαφών, όπως του Νεκροταφείου και της πόλης της Αρχαίας Ελεύθερνας, του Ανακτορικού Κέντρου στο Μοναστηράκι Αμαρίου και του Ιερού Καρυφής στο Βρύσινα. Από το 1989 εκπαιδεύει σπουδαστές σχετικά με θέματα συντήρησης κεραμικής μέσω των προγραμμάτων του Κέντρου Επαγγελματικής Ανάπτυξης. Έχει διδάξει στο Ι.Ε.Κ. Ρεθύμνου το εργαστηριακό μέρος του μαθήματος "Γενικές αρχές συντήρησης κεραμικών". Συμμετέχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα των Σχολείων Προσχολικής και Δημοτικής εκπαίδευσης με θέμα "Αγγειοπλαστική - Συντήρηση".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
48
Διαστάσεις:
29χ21
Βάρος:
0.248 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση