Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Χωροχρονική θεωρία
(Η φιλοσοφία του χωροχρόνου)

Χωροχρονική θεωρία
Ο παρών τόμος Α΄ της "Χωροχρονικής θεωρίας", " Η φιλοσοφία του χωροχρόνου" επαναπροσδιορίζει τους σκοπούς, τις μεθόδους και τις προϋποθέσεις της φιλοσοφίας, διευρύνοντας τη μεταφιλοσοφική έρευνα.

Η πραγματεία της "χωροχρονικής του θεωρίας" είναι αποτέλεσμα δύο αντιθετικών λειτουργιών: η μία είναι ότι τα πρωτογενή της στοιχεία προέκυψαν απρόβλεπτα κατά τη συστηματική εξέταση και παρακολούθηση της συμπεριφοράς των χορδών, του ήχου τους και των κυματομορφικών τους σημάτων και η άλλη ότι η υστερογενή της πορεία βασίστηκε στη μεθοδευμένη μελέτη αυτών των πρώτων, τυχαίων αλλά θεμελιακών στοιχείων.


Σημείωση: Πρόλογος: Διονυσία Μπλαζάκη.

24χ17 εκ., 261 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1
Ταξινόμιση DDC: 530.01 (Φυσική - Φιλοσοφία και θεωρία), 115 (Χρόνος (Φιλοσοφία))
ISBN: 978-960-6674-41-9
ISBN (10ψήφιο): 960-6674-41-Χ
Βάρος: 0.476 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
21.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.69
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κερτσόπουλος, Γεώργιος Κ.
O Γιώργος Κερτσόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Είναι καθηγητής μουσικής, κατασκευαστής σύγχρονων αλλά και παραδοσιακών μοντέλων κιθάρας που αναβιώνουν την αισθητική του οργάνου κατά την ιστορική του διαδρομή κι εφευρέτης του "Μαθηματικού μοντέλου της κιθάρας". Οι θεωρητικές του μελέτες, όπως και η πρακτική αξιοποίησή τους στα όργανα και στις χορδές που εφαρμόζονται σε αυτά, έχουν καθιερωθεί ως "Kertsopoulos Aesthetics".Έχει διατελέσει καθηγητής των Πανεπιστημίων State University οf New York (Plattsburg 1978-81) και Concordia (Montreal 1976-81), έχει δώσει ρεσιτάλ σε Ευρώπη, Αμερική και Καναδά κι έχει συμπράξει ως solist με τη New York chamber Orchestra (U.S.A. 1978) και με την "Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής" της ΕΡΤ. Σήμερα είναι καθηγητής του Αττικού Ωδείου. Οι επιστημονικές του μελέτες έχουν δημοσιευθεί στον περιοδικό τύπο, "Ήχος", 1982, "Das Musikinstrument", 1983 (στα αγγλικά και γερμανικά), ενώ οι κιθάρες του έχουν αποσπάσει διεθνώς θετικές κριτικές όσον αφορά την ποιότητα και τη διάρκεια του ήχου τους. Οι εφευρέσεις και ανακαλύψεις του Γιώργου Κερτσόπουλου, εκτός από τη μουσική, την οργανοποιία και τη χορδοποιία επεκτείνονται και στην ακουστική, τα μαθηματικά και τον ηλεκτρομαγνητισμό. Από τον Ιούνιο του 2005, το IRC Network (Ευρωπαϊκό Κέντρο Αναδιανομής Εφευρέσεων) σε συνεργασία με το ΕΚΤ (Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης) έχει αναρτήσει στο πανευρωπαϊκό του δίκτυο σχετική ανακοίνωση με τις εφευρέσεις του Γιώργου Κερτσόπουλου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.