Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εξέλιξη τουριστικής κίνησης 2005 - 2008
(Ο ελληνικός τουρισμός στο διεθνές περιβάλλον και η εξέλιξη της τουριστικής κίνησης και των εισπράξεων: Ανάλυση της κίνησης ανά χώρα προέλευσης)

Εξέλιξη τουριστικής κίνησης 2005 - 2008
Στην παρούσα μελέτη εξετάζεται η εξέλιξη της τουριστικής κίνησης την περίοδο 2005-2008. Ειδικότερα, αναλύεται η πορεία του διεθνούς και ελληνικού τουρισμού στις συνθήκες που διαμορφώνουν η κρίση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και η απειλή ύφεσης στις αναπτυγμένες χώρες, η δυναμική ανάπτυξη αναδυόμενων τουριστικών αγορών, οι διεθνείς συγκρούσεις και εντάσεις, οι διακυμάνσεις της τιμής των ενεργειακών πόρων, η διαφαινόμενη στασιμότητα του ελληνικού τουρισμού ύστερα από μια πρόσκαιρη (;) μεταολυμπιακή ανάκαμψη.

Στόχος της μελέτης, που συντάσσεται σε τακτική ετήσια βάση από το 1998, είναι να αποτελέσει ένα ωφέλιμο και εύχρηστο εργαλείο ανάλυσης του ελληνικού τουρισμού. Ειδικότερα, η συγκέντρωση και η επεξεργασία όλων των διαθέσιμων στοιχείων και των έγκυρων εκτιμήσεων, η ανάλυσή τους και η συναγωγή συμπερασμάτων, παρέχουν τη δυνατότητα στις αρμόδιες υπηρεσίες, στους τουριστικούς φορείς αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο, να διαμορφώσει μια κατά το δυνατόν ολοκληρωμένη και αντικειμενική εικόνα για τις εξελίξεις στον τομέα του τουρισμού.

Το περιεχόμενο της μελέτης στηρίζεται στα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), της Eurostat, της ΕΣΥΕ, στα οποία περιλαμβάνονται και τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΣΥΕ για τις αφίξεις και τις διανυκτερεύσεις τουριστών το έτος 2007, και της ΥΠΑ καθώς και σε αναλύσεις διεθνών οργανισμών. [...]

Στο πρώτο μέρος της μελέτης αναλύονται τα στοιχεία και οι τάσεις της διεθνούς τουριστικής κίνησης, η πορεία του ελληνικού τουρισμού στον διεθνή ανταγωνισμό, η εξέλιξη των αφίξεων και των διανυκτερεύσεων στους ελληνικούς προορισμούς και ιδιαίτερα στην Αθήνα, καθώς και η πορεία των εισπράξεων, όπως και η εξέλιξη της δυναμικότητας των τουριστικών καταλυμάτων.

Στο δεύτερο μέρος της μελέτης παρουσιάζονται αναλυτικά και επικαιροποιημένα στοιχεία για την εξέλιξη της ζήτησης από τις 25 κυριότερες χώρες προέλευσης τουριστών.

Η επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων, η ανάλυση των τάσεων καθώς και η σύνθεση των σχετικών πινάκων και των διαγραμμάτων έγιναν από τον συντάκτη της μελέτης.

(από την εισαγωγή του συγγραφέα)

29χ21 εκ., 116 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 338.479 1 (Τουρισμός)
ISBN: 978-960-98318-3-3
ISBN (10ψήφιο): 960-98318-3-4
Βάρος: 0.4 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
12.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.68
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αλέξης Χατζηδάκης είναι αρχιτέκτων-πολεοδόμος και εργάζεται ως διευθυντής του Τομέα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Τουρισμού του ΕΟΤ. Έχει διατελέσει μέλος της Mόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης του ΤΕΕ και είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών (ΣΕΠΟΧ) και του Συλλόγου Μηχανικών του ΕΟΤ. Έργα του: "Πολιτιστικός τουρισμός και βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων: η αναγκαία επανατοποθέτηση στην προοπτική των Ολυμπιακών Αγώνων", 1998, "Ολυμπιακοί αγώνες 2004 και τουρισμός: η περιβαλλοντική και περιφερειακή διάσταση" (συμμετοχή σε συλλογικό έργο), ΤΕΕ, 1998, κ.ά., καθώς και εισηγήσεις σε συνέδρια πάνω σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, τουριστικής ανάπτυξης και οικοτουρισμού.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.