Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Άρρητες αντιστίξεις
(Ποίηση)
Συγγραφέας:   Κώστας Μασούρας


Offer
Η συλλογή αποτελείται από 105 ποιήματα, τα οποία περιλαμβάνονται, σε πέντε (5) αυτοτελείς μεν, αλλά ενδοσυσχετιζόμενες ενότητες, με τίτλους: "Ανθίβολα", "Ίσαλα", "Απότοκα", "Ταξίμια" και "Ανεμολόγια".

Το περιεχόμενο των ενοτήτων, αποτελεί μια σύγχρονη ματιά πάνω σε κοινωνικά, φιλοσοφικά, ιστορικά, πολιτισμικά, υπαρξιακά και άλλα ζητήματα, που απασχολούν τον άνθρωπο διαχρονικά, με τις μεταφυσικές του αγωνίες, τις στοχαστικές ενδοσκοπήσεις του, τις αξιωματικές υπερβάσεις και τις πνευματικές του αναζητήσεις, πάνω στα χνάρια της διαλεκτικής πορείας της ψυχής, ανάμεσα στο χθες και στο μέλλον, με στόχο αφενός την κατανόηση της εποχής του, αφετέρου δε, την αρμονική συνύπαρξή του με τη φύση και τη συμπαντική τάξη, γενικότερα.

Το απέριττο ύφος, η ενάργεια των νοημάτων, η εμβρίθεια των στίχων, η διεισδυτικότητα στην απόδοση των συναισθημάτων, ο ρυθμός της ομοιοκατάληκτης ρίμας, σε συνδυασμό με τη λιτή εικονογράφηση και τον αυθόρμητο λυρικό λόγο, συνθέτουν μια γνήσια εκφραστική προσπάθεια, που δημιουργεί μελωδικούς συνειρμούς στην έμμετρη ποιητική λογοτεχνική μας παράδοση, κεντρίζοντας έντονα το αυθεντικό ενδιαφέρον ακόμη και του πλέον απαιτητικού αναγνώστη, ο οποίος μπορεί ευχάριστα να δεχθεί τα πολλαπλά ερεθίσματα, τους συμβολισμούς και τα εσωτερικά μηνύματα και να γευθεί, μέσα από τις επιδέξια ταιριασμένες λέξεις, τις ώριμα τρυγημένες ιδέες του ποιητή.

24χ17 εκ., 143 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 889.1 (Νεοελληνική ποίηση)
ISBN: 978-960-426-544-2
ISBN (10ψήφιο): 960-426-544-Χ
Βάρος: 0.324 κιλά
Εκδότης: Ιωλκός
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
10.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

7.40
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μασούρας, Κώστας
Ο Κώστας Μασούρας γεννήθηκε στην Κεχρινιά Αμφιλοχίας. Σπούδασε οικονομικά στην Ελλάδα κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία. Μετά τη στρατιωτική του θητεία, στην Ελληνική Αεροπορία, εργάσθηκε για λίγο στον ιδιωτικό τομέα και στη συνέχεια στο Υπουργείο Συντονισμού και Προγραμματισμού, Εθνικής Οικονομίας, Οικονομίας και Οικονομικών και σήμερα, Οικονομικών, όπου υπηρέτησε ως Γενικός Διευθυντής στους τομείς της α) Οικονομικής Πολιτικής και β) της Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων. Διετέλεσε Διευθυντής στους τομείς της Περιφερειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Προγραμματισμού, Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, Χρηματοπιστωτικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων. Εργάσθηκε επίσης, επί μακρόν, στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΜΕΑ-ΕΕ), στις Βρυξέλλες, ως προϊστάμενος του τομέα Οικονομικής Πολιτικής, ενώ για έξι χρόνια ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, στο Λουξεμβούργο, ως εκπρόσωπος της Ελλάδος. Έχει εκπροσωπήσει το Υπουργείο, σε Επιτροπές, Συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και σε διεθνείς Οργανισμούς. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες σε εφημερίδες και επιστημονικά περιοδικά. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη λογοτεχνία, τη ζωγραφική, τη μουσική και την ορειβασία. Έχει δημοσιεύσει και φιλοτεχνήσει ποιητικές του συλλογές με τίτλους "Ανθοϊάματα ζωής", "Άρρητες αντιστίξεις", "Αντίδωρα ψυχής", "Αντερείσματα ελπίδας", "Δημόσια και κοινωφελή", και μελοποιήσει ποιήματά του, τα οποία περιλαμβάνονται σε επτά CD με τίτλους "Αστροβατήματα", "Προσωδίες", "Ταξίμια", "Εφύμνια", "Αντιφωνίες", "Ναυβάτες", "Ηχοχρώματα". Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Μάρθα Πυλιώτη.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.