Ματωμένος κόμπος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ματωμένος κόμπος

Ο κρυμμένος θησαυρός των Ίνκα

Augustin Sanchez Vidal

Μία σκοτεινή νύχτα του 1573 ένα πλοίο-φάντασμα, το Μαύρο Καράβι, με το οποίο συνδέονται μυστικές αποστολές των Ιησουϊτών, κατεβάζει στις ισπανικές ακτές το μυστικό του φορτίο από το Περού.

Δύο αιώνες αργότερα, το 1780, το συμβάν εκείνο θα σημαδέψει μοιραία τη ζωή του στρατιωτικού μηχανικού Σεμπαστιάν δε Φονσέκα και της πριγκίπισσας των Ίνκας Ουμίνα.
Παραδέρνοντας σε έναν κυκεώνα δολοπλοκιών που ξετυλίγεται ως τις Άνδεις, θα αναζητήσουν τη Χαμένη Πόλη της Βιλκαμπάμπα και τα αμύθητα πλούτη των Ίνκας.

Ο "Ματωμένος Κόμπος" δένει αριστοτεχνικά τα καλύτερα στοιχεία του ιστορικού μυθιστορήματος και του μυθιστορήματος περιπέτειας, ξεπερνώντας κατά τρόπο εντυπωσιακό και τις δύο αυτές λογοτεχνικές κατηγορίες, για να αποδώσει με θέρμη έναν ειλικρινή φόρο τιμής στον πολιτισμό των Άνδεων.

Θεοδώρα Δαρβίρη (Μεταφραστής)


Augustin Sanchez Vidal

Augustin Sanchez Vidal (Συγγραφέας)

Ο Αγκουστίν Σάντσες Βιντάλ κατέχει την έδρα της Ιστορίας της Τέχνης (κινηματογράφου και άλλων οπτικοακουστικών μέσων) στο Πανεπιστήμιο της Σαραγόσα, όπου προηγουμένως δίδασκε και μελετούσε την ισπανική λογοτεχνία, μετά την απόκτηση διδακτορικού τίτλου με τη διατριβή του σχετικά με τον Μιγκέλ Ερνάντες. Συνεργάστηκε με τον Λουίς Μπουνιουέλ για τη συλλογή και έκδοση των γραπτών του, ενώ ως σεναριογράφος έχει συνεργαστεί με αρκετούς σκηνοθέτες, μεταξύ των οποίων και ο Κάρλος Σάουρα. Από τα πενήντα και πλέον βιβλία του με θέμα τη λογοτεχνία, την τέχνη και τον κινηματογράφο αξίζει να αναφερθούμε στο Μπουνιουέλ, Λόρκα, Νταλί: Το ατέλειωτο αίνιγμα"" για το οποίο το 1988 τιμήθηκε με το βραβείο ESPEJO DE ESPANA. Το 2005 εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο Το αντικλείδι", το οποίο κυκλοφόρησε σε πολλές χώρες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
612
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.901 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση