Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κοινωνικοί και χωρικοί μετασχηματισμοί στην Αθήνα του 21ου αιώνα

Κοινωνικοί και χωρικοί μετασχηματισμοί στην Αθήνα του 21ου αιώνα
Ο τόμος αυτός αναδεικνύει τμήμα των ερευνητικών επεξεργασιών και πορισμάτων του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο: "Τάσεις κοινωνικού μετασχηματισμού στον αστικό χώρο: κοινωνική αναπαραγωγή, κοινωνικές ανισότητες και κοινωνική συνοχή στην Αθήνα του 21ου αιώνα". Στο πρόγραμμα έλαβε μέρος μεγάλος αριθμός ερευνητών του Ινστιτούτου Αστικής και Αγροτικής Κοινωνιολογίας (ΙΑΑΚ) του ΕΚΚΕ και πολλοί εξωτερικοί συνεργάτες, ειδικοί επιστήμονες. Η ερευνητική αυτή προσπάθεια χρηματοδοτήθηκε από τα κονδύλια της "Αριστείας 11", πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Τα κείμενα του τόμου σε μεγάλο βαθμό ξεκινούν είτε ρητά είτε έμμεσα από τα ζητήματα ή/και διλήμματα που θέτουν αυτές οι συνθήκες και τάσεις μεταβολής στην Αθήνα των αρχών του 21ου αιώνα. Ωστόσο, είναι φανερό ότι η πολλαπλότητα τόσο των όψεων του αντικειμένου όσο και των προβληματισμών της ίδιας της σύγχρονης αστικής κοινωνιολογίας στον ίδιο μεγάλο βαθμό οδήγησαν τους ερευνητές σε διαδρομές που δεν εντάσσονται εύκολα στις αναγκαστικά σχηματοποιημένες γενικές προσεγγίσεις αλλά που, από άλλη σκοπιά, τις συμπληρώνουν και τις εμπλουτίζουν. Με βάση αυτόν τον πολυθεματικό χαρακτήρα των εργασιών, αυτές έχουν ενταχθεί σε τρεις αδρομερείς ενότητες. Η πρώτη καλύπτει την ειδική θεματική "Χωρικές δομές και κοινωνικοί μετασχηματισμοί", η δεύτερη την πολύ γενικότερη "Κοινωνικο-οικονομικές δομές, αντιλήψεις και πρακτικές" ενώ η τρίτη ορισμένα ειδικότερα αλλά σημαντικά θέματα υπό τον τίτλο "Ποιότητα ζωής στην πόλη: χρήση και διεκδίκηση δημόσιων χώρων".

24χ17 εκ., 459 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Μελέτες - Έρευνες = Studies - Research Reports
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 301 (Κοινωνιολογία), 307.1 (Αστική ανάπτυξη), 711.449 512 (Πολεοδομία - Αθήνα)
Άλλα πρόσωπα: Ανδρομάχη Χατζηγιάννη (Επιμελητής) , Θωμάς Μαλούτας (Επιμελητής) , Ρωξάνη Καυταντζόγλου (Επιμελητής) , Έρση Ζακοπούλου (Επιμελητής) , Μανίνα Κακεπάκη , Δημήτρης Εμμανουήλ (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-6834-03-5
ISBN (10ψήφιο): 960-6834-03-4
Βάρος: 0.971 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
19.17
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.06
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Υποψήφια Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης, εξωτερική συνεργάτις του ΙΑΑΚ/ΕΚΚΕ.

Ο Γιώργος Κανδύλης είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επιστημονικός συνεργάτης στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.

Ο Θωμάς Μαλούτας είναι Διευθυντής του Ινστιτούτου Αστικής και Αγροτικής Κοινωνιολογίας του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών, Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οικονομολόγος, ενταγμένη στο ειδικό επιστημονικό προσωπικό, Ινστιτούτου Αγροτικής και Αστικής Κοινωνιολογίας.

Η Μάρω Παντελίδου Μαλούτα είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στις δημοσιεύσεις της περιλαμβάνονται: "Πολιτικές στάσεις και αντιλήψεις στην αρχή της εφηβείας", Αθήνα, Gutenberg, 1987, "Γυναίκες και πολιτική: Η πολιτική φυσιογνωμία των Ελληνίδων", Αθήνα, Gutenberg, 1992, "Πολιτική συμπεριφορά", Αθήνα, Σάκκουλας, 1993.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.