Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η Βενετοκρατία στα νησιά του Ιονίου Πελάγους

Η Βενετοκρατία στα νησιά του Ιονίου Πελάγους
[...] Το βιβλίο μπορεί να έχει δύο διαφορετικές αναγνώσεις. Η μία ανάγνωση απευθύνεται σε όποιον επιθυμεί να έχει μόνο μία πιο απλή και πιο συνοπτική γνώση της σχετικής θεματολογίας. Είναι ο αναγνώστης του κειμένου, χωρίς ιδιαίτερη προσοχή στις υποσελίδιες βιβλιογραφικές παραπομπές (καίτοι στο πλείστον εξ αυτών υπάρχει σημαντική συμπλήρωση και επεξήγηση της εκάστοτε θεματολογίας). Η άλλη ανάγνωση είναι για τον επιμελέστερο και πλέον απαιτητικό αναγνώστη που επιθυμεί την έρευνα και τη διακρίβωση της βασιμότητας όσων αναπτύσσονται στο κείμενο. Πέραν τούτου, οι παραπομπές αυτές επιβεβαιώνουν την ευρεία έρευνα που έγινε για τη συγγραφή του κειμένου.

Ιδίως κατά τις τελευταίες δεκαετίες (λόγω ίσως και της πληθώρας των πανεπιστημιακών βαθμίδων στα όχι πλέον ευάριθμα πανεπιστημιακά και λοιπά πνευματικά ιδρύματα) έχει δημοσιευθεί πληθώρα επί μέρους εργασιών ως προς εξειδικευμένα θέματα για τη Βενετοκρατία στον ελλαδικό χώρο (νησιά του Ιονίου, Κρήτη, Κύπρος, λοιπές ελληνικές περιοχές). Η σχετική βιβλιογραφία είναι κάτι περισσότερο από πλούσια. Υπάρχουν επίσης αξιόλογα κείμενα για επί μέρους βασική θεματολογία από την ιστορία της Κέρκυρας, της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς, της Λευκάδας, των Κυθήρων κλπ. και πάμπολλες αξιόλογες μονογραφίες επί ειδικών, εξατομικευμένων θεμάτων. Όμως, κατά την άποψη του συγγραφέα, λείπει ένα σύγχρονο ιστορικό έργο για τη συνολική ιστορία των νησιών του Ιονίου Πελάγους κατά τη μακρά χρονική περίοδο της Βενετοκρατίας, βασισμένο στις μέχρι σήμερα ιστορικές πληροφορίες και δομημένο με τις σύγχρονες κοινωνικοπολιτικές, οικονομικές και πολιτιστικές αντιλήψεις. Ίσως η επισήμανση αυτή να υποδεικνύει και τη δυσχέρεια και την πολυπλοκότητα του εγχειρήματος κατά τη συγγραφή του βιβλίου αυτού, εκ παραλλήλου όμως και να καταδεικνύει τη χρησιμότητα του.

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

24χ17 εκ., 601 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 938.96 (Επτάνησα - Ιστορία)
ISBN: 978-960-93-1233-2
ISBN (10ψήφιο): 960-93-1233-0
Βάρος: 1.346 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
37.29
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

33.56
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Σπύρος Γασπαρινάτος γεννήθηκε στο Αργοστόλι και είναι Δικηγόρος. Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά. Έχει γράψει βιβλία, δημοσιεύματα και νομικές μελέτες δημοσιευμένες στο "Νομικό Βήμα".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.