Ο Μπαρμπα-Γκοριό
zoom in
19.17€ -21% 15.14€
Ο Μπαρμπα-Γκοριό αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα κλασικά αριστουργήματα της συγγραφικής ιδιοφυίας του Μπαλ-ζάκ. Στο μυθιστόρημα αυτό, που εντάσσεται στο πλαίσιο της "Ανθρώπινης Κωμωδίας", παρακολουθούμε τη θλιβερή πορεία και το τραγικό τέλος ενός πατέρα που τον έχουν απαρνηθεί οι δυο του κόρες, τη γεμάτη αχαριστία εγκατάλειψη ενός ανθρώπου που είχε δώσει τα πάντα στα παιδιά του, κι όμως αυτά τον άφησαν να πεθάνει μόνος και πάμφτωχος. Ο μπαρμπα-Γκοριό μέσα στην αθλιότητα και την απόγνωση του είναι εντούτοις μια μορφή μεγαλειώδης γιατί εκφράζει την πατρότητα κατά τον πιο απόλυτο τρόπο. Επιπλέον, παρόλο που το μυθιστόρημα αποτελεί κυρίως μια μελέτη του πατρικού πάθους, δεν περιορίζεται μόνο σ΄ αυτό, αλλά εικονογραφεί και αναλύει με τρόπο μοναδικό και διεισδυτικό την παρισινή ζωή και κοινωνία των αρχών του 19ου αιώνα, ανάγοντας το μερικό σε γενικό, το τοπικό σε παγκόσμιο και το εφήμερο σε διαχρονικό.
Honore de Balzac

Honore de Balzac (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε το 1799 στην πόλη Τουρ της Γαλλίας. Σπούδασε νομικά ύστερα από παρότρυνση της οικογένειας του και φιλοσοφία, σπουδές που γρήγορα εγκατέλειψε γιά να ασχοληθεί με τη λογοτεχνία. Υπήρξε ο δημιουργός ενός κορυφαίου έργου της "Ανθρώπινης κωμωδίας", ένα γιγάντιο έργο που αποτελείται από 100 και πλέον ιστορίες. Ένα έργο ζωής, μετά το θάνατό του δημοσιεύτηκε σε 24 τόμους και μέσα σ΄ αυτό είχε φτιάξει πάνω από 2000 χαρακτήρες. Μερικές σημαντικές δουλειές του Μπαλζάκ είναι η "Ευγενία Γκράντε", "Ο Μπαρμπα- Γκοριό", "Χαμένα όνειρα" κ.ά. Πέθανε το 1850 σε ηλικία 51 ετών στο Παρίσι.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαριάννα Τυρέα - Χριστοδουλίδη

Μαριάννα Τυρέα - Χριστοδουλίδη (Μεταφραστής)

Η Μαριάννα Τυρέα - Χριστοδουλίδη γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στην Αθήνα και στο Παρίσι και ασχολήθηκε ιδιαιτέρως με την ψυχολογία του παιδιού και του εφήβου. Δίδαξε στην ιδιωτική εκπαίδευση (Λεόντειο Λύκειο, American Community Schools) καθώς και στη δημόσια. Από το 1992 ασχολείται με τη λογοτεχνική μετάφραση, συνεργαζόμενη με τον εκδοτικό οίκο του Σ. Ι. Ζαχαρόπουλου. Έργα που έχει μεταφράσει και κυκλοφορούν είναι: "Κόμπρα" του Σεβέρο Σαρδουί, "Οι περιθωριακοί" του Γιούρι Μαμλέγιερ, "Η αναχώρηση του καθηγητή Μαρτένς" του Γιάαν Κρος, "Κάστρο" του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερί, "Ο μεγάλος αυτοκράτορας και οι μαριονέττες του" του Ζαν Λεβί. Το μυθιστόρημα "Σε τόπο αδέσμευτο" είναι το πρώτο της.

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
486
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.641 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση