Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Χρηματοοικονομική διοίκηση και τραπεζική οικονομική
(Ασκήσεις και λύσεις ασκήσεων)

Χρηματοοικονομική διοίκηση και τραπεζική οικονομική
Το εγχειρίδιο αυτό αναφέρεται στο τρίτομο έργο του Αναπληρωτή Καθηγητή του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτη Πετράκη, "Χρηματοοικονομική Διοίκηση και Τραπεζική Οικονομική". Σκοπός του παρόντος εγχειριδίου είναι να λειτουργήσει συμπληρωματικά στο προαναφερθέν έργο.
Η θεωρητική γνώση που προσφέρεται από τους τρεις τόμους του έργου κρίθηκε αναγκαίο να συμπληρωθεί με ένα εγχειρίδιο στο οποίο θα προσφέρεται η επίλυση των ασκήσεων-προβλημάτων του έργου. Με αυτόν τον τρόπο ο αποδέκτης του έργου αποκτά "παραστάσεις της πραγματικότητας" του τραπεζικού και χρηματοοικονομικού χώρου, αφού τα προβλήματα που επιλύονται έχουν άμεσο αντίκρισμα στην πραγματικότητα της καθημερινής λειτουργίας και δράσης των ασχολουμένων με τραπεζικά και χρηματοοικονομικά θέματα. Έτσι, η θεωρία δένεται με την πρακτική ενώ αποκαλύπτεται με ουσιαστικό τρόπο η αναγκαιότητα της ολοκληρωμένης θεωρητικής κατάρτισης που απαιτούν οι συνθήκες της σύγχρονης τραπεζικής αγοράς από αυτούς που δραστηριοποιούνται στον τραπεζικό χώρο.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

24χ17 εκ., 336 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 4 από 4
ISBN Set: 960-91201-5-6
ISBN13 Set: 978-960-91201-5-9
Ταξινόμιση DDC: 332.1 (Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες ), 332 (Χρηματοοικονομική)
ISBN: 978-960-91201-9-7
ISBN (10ψήφιο): 960-91201-9-9
Βάρος: 0.767 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
40.76
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

36.28
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Πετράκης, Παναγιώτης Ε.
Ο Παναγιώτης Ε. Πετράκης είναι καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος πτυχίου οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Sterling και διδακτορικού διπλώματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συγγράψει πλήθος από επιστημονικά κείμενα και μονογραφίες, ενώ έχει εκτενείς δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα ακαδημαϊκά περιοδικά σε μία σειρά από γνωστικά αντικείμενα που περιλαμβάνουν την οικονομική ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και την τραπεζική οικονομική. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος διεθνών επιτροπών και συμβούλια οικονομικών εμπειρογνωμόνων. Είναι συγγραφέας μιας σειράς από διδακτικά εγχειρίδια με αντικείμενο την αξιολόγηση επενδύσεων, την τραπεζική οικονομική, την οικονομική ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα, τα οποία διδάσκονται σε ελληνικά πανεπιστήμια. Έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ. και επιστημονικών επιτροπών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, ενώ, είναι επιστημονικός υπεύθυνος των προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και κατάρτισης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.