Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Βασικά νομοθετήματα για την ελληνική δημοτική ιδιωτική αστυνομία
Συγγραφέας:   Ζωή Παπαϊωάννου


No Cover
Οι διατάξεις που ρυθμίζουν τη δομή, τα καθήκοντα, τις ενέργειες, τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις και την ευθύνη της Ελληνικής, Δημοτικής και Ιδιωτικής Αστυνομίας ως βασικότερων φορέων άσκησης αστυνόμευσης αποτελούν μια λειτουργική ενότητα με ιδιαίτερη σημασία.

Και τούτο, διότι αφενός μεν διαμορφώνουν ένα ειδικό νομικό καθεστώς για τους φυσικούς φορείς των οργάνων στα οποία ανατίθεται το μεγαλύτερο μέρος της άσκησης αστυνομικής εξουσίας, αφετέρου δε ρυθμίζουν τις νομικές και υλικές ενέργειες αυτών, οι οποίες συνδέονται αναπόφευκτα και αναπόσπαστα με έντονες επεμβάσεις στις ατομικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των ατόμων.

Οι περισσότεροι νόμοι αναφέρονται στην ΕΛ.ΑΣ η οποία αποτελεί το σημαντικότερο δημόσιο φορέα αστυνόμευσης στη χώρα μας.

Επίσης, απαραίτητη κρίνεται η αναφορά στον πρόσφατο νόμο 3731/2008 διότι δημιουργεί το καταλληλότερο μέχρι σήμερα νομικό έρεισμα για την αναμενόμενη ενεργοποίηση του ουσιαστικού ρόλου της Δημοτικής Αστυνομίας.

Τέλος, η παραπομπή στη βασική νομοθεσία για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής αστυνομικών υπηρεσιών είναι σκόπιμη, για το λόγο ότι αυτές συχνά πλέον ασκούν συμπληρωματικά αστυνόμευση για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των ιδιωτών εφοδιαζόμενες με σημαντικά προνόμια δημόσιας εξουσίας.

Η ευχερέστερη πρόσβαση στις διατάξεις που διέπουν την οργάνωση, τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες της Ελληνικής, Δημοτικής και Ιδιωτικής Αστυνομίας θεωρώ, ότι θα προάγει τη γνώση και επομένως την ενδεδειγμένη ερμηνεία και εφαρμογή τους.

840 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 342 (Δημόσιο δίκαιο), 363.2 (Αστυνομία)
ISBN: 978-960-445-444-0
ISBN (10ψήφιο): 960-445-444-7
Βάρος: 0.55 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
60.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

57.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.