Διασχίζοντας τον παράδεισο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Διασχίζοντας τον παράδεισο

Sam Shepard

12.00€ -26% 8.88€

Για να διασχίσεις τον παράδεισο που λέγεται Αμερική, μπορείς να οδηγήσεις μια Σέβι, μια λιμουζίνα, ένα σαραβαλιασμένο φορτηγάκι Ιντερνάσιοναλ, να πάρεις το τρένο ή να καβαλήσεις ένα κοκαλιάρικο Μάστανγκ. Με ματιά κινηματογραφική, με χιούμορ, ο Σαμ Σέπαρντ - διάσημος ανά τον κόσμο για τα θεατρικά του έργα - φτιάχνει το παζλ μιας Αμερικής που ψάχνει την ταυτότητά της κι αυτό που εντέλει μένει είναι η εικόνα ενός νομίσματος που το στρίβεις στον αέρα, χωρίς να ξέρεις τι θα σου παρουσιάσει κάθε φορά η άλλη του όψη.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατερίνα Τζωρίδου

Κατερίνα Τζωρίδου (Μεταφραστής)

Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1966. Πέρασε τα παιδικά της χρόνια στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα. Τελείωσε το λύκειο στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια έζησε για τέσσερα χρόνια στα Γιάννενα, όπου αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Από το 1988 ζει στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής της κινηματογραφικής εφημερίδας Παράλλαξη και έχει επίσης γράψει κείμενα για το κινηματογραφικό περιοδικό Οθόνη. Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται με λογοτεχνικές μεταφράσεις από τα αγγλικά και τα ισπανικά. Επίσης εργάζεται ως διερμηνέας συνεδρίων στα αγγλικά και τα ισπανικά. Είναι μέλος της εταιρίας υποτιτλισμού "Storyteller", μέσω της οποίας συνεργάζεται ως υποτιτλίστρια με τα κινηματογραφικά φεστιβάλ: Δράμας, περιοδικού Σινεμά, Θεσσαλονίκης, Κωνσταντινούπολης και όλα τα αφιερώματα του Υπουργείου Πολιτισμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Έχει εκδόσει τα βιβλία: "Μια τσαγιέρα αλλιώτικη", "Ο κλέφτης των χρωμάτων", "24 γράμματα και μια αρκούδα", "Επιστροφή στην πόλη", "Η ραγισμένη καρδούλα", "Μια νύχτα στον ουρανό".

Sam Shepard

Sam Shepard (Συγγραφέας)

Βραβευμένος με Πούλιτζερ, ο θεατρικός συγγραφέας, ηθοποιός και σκηνοθέτης Σαμ Σέπαρντ (5 Νοεμβρίου 1943) έγραψε πάνω από σαράντα πέντε θεατρικά έργα καθώς και τη συλλογή διηγημάτων "Διασχίζοντας τον παράδεισο" (Εκδόσεις Καστανιώτη, 1997) και δύο μυθιστορήματα ("Motel Chronicles" και "Hawk Moon"). Ως ηθοποιός εμφανίστηκε σε πάνω από είκοσι πέντε ταινίες και το 1984 διεκδίκησε ένα Όσκαρ για την ερμηνεία του στο φιλμ "Οι κατάλληλοι άνθρωποι". Το σενάριό του για το φιλμ "Παρίσι-Τέξας" κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών 1984, ενώ έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία "Far North" το 1988. Μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Γραμμάτων ο Σαμ Σέπαρντ τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο της Ακαδημίας το 1992 και το 1994 έγινε δεκτός στο Theatre Hall of Fame. Έφυγε από τη ζωή στις 27 Ιουλίου 2017, σε ηλικία 73 ετών, στο σπίτι του στο Κεντάκι.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
263
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.401 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση