Ήταν όλα αλήθεια, γλυκειά μου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ήταν όλα αλήθεια, γλυκειά μου

Ευγενία Κόκκαλη

Η γυναίκα, γι΄ άλλη μια φορά νικήτρια της ζωής.
Μια ιστορία που μόνον τα παραμύθια θα μπορούσαν να υφάνουν.
Ποιος όμως ξέρει πού αρχίζει η πραγματικότητα και πού σβήνει ο μύθος, κι αν ήταν όλα αλήθεια;
Η Σοφία, ορφανή από μητέρα, ύστερα από επιδρομή κομιτατζήδων στο χωριό της στη Μακεδονία, πουλιέται από τον πατριό της σε έναν προαγωγό και καταλήγει στην Οδησσό, όπου γνωρίζει τον πρίγκιπα Βαλόντια Αλεξέγιεβιτς και τον ακολουθεί ως γυναίκα του στην Αγία Πετρούπολη.
Όταν ξεσπά η Οκτωβριανή Επανάσταση, ο Βαλόντια εκτελείται. Εκείνη κατορθώνει να διαφύγει, μαζί με την πριγκίπισσα Αναστασία Ρομανόφ, και φτάνουν έπειτα από ένα περιπετειώδες ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, όπου η Σοφία αναγκάζεται να δουλέψει ως τραγουδίστρια σε νάιτ κλαμπ. Η μοίρα της την οδηγεί τελικά στην Αλεξάνδρεια. Εκεί την ερωτεύεται το αφεντικό της, ο Λυμπεράκης Καρχσιούνης, και την παντρεύεται. Μαζί του ζει μια ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή, στην οποία εκείνος χάνει τη μικρότερη αδερφή του και η θλίψη τον καταβάλλει. Θέλοντας να κάνει μια καινούρια αρχή, της προτείνει να εγκατασταθούν στη Θεσσαλονίκη. Αλλά έχουν αρχίσει ήδη να πυκνώνουν τα σύννεφα του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου...

Μια γοητευτική περιήγηση στους τόπους που σημαδεύτηκαν από τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα του προηγούμενου αιώνα, τα οποία διηγείται γλαφυρά μια γυναίκα που τα έζησε σε όλη τους την ένταση.
"Μέσα στο γλυκό ύπνο μου αισθάνθηκα ένα τρυφερό χάδι στα μαλλιά μου.
"Άνοιξα τα μάτια και είδα το όμορφο πρόσωπό του να με κοιτάζει.
"Η φωτιά στο τζάκι εκείνη τη στιγμή δυνάμωσε από ένα ξύλο που έπεσε και η μορφή του πρίγκιπα μου φάνηκε γαλήνια, θεϊκή. Άπλωσα τα χέρια και έκλεισα το πρόσωπό του στις παλάμες μου, αυτός τότε ήρθε πιο κοντά μου κι εγώ του είπα "σε περίμενα", ενώ τα χείλη μου κόλλησαν στα δικά του".

Ευγενία Κόκκαλη

Ευγενία Κόκκαλη (Συγγραφέας)

Η Ευγενία Κόκκαλη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Τα μαθητικά της χρόνια τα πέρασε στο Ελληνικό Κολλέγιο της Θεσσαλονίκης, όπου συμμετείχε σε όλες τις μαθητικές παραστάσεις του. Το 1972 αποφοίτησε από την πρώτη στην Ελλάδα Ιδιωτική Σχολή Ι.Β.Μ. Προγραμματισμού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Διαχείρισης Αρχείων, στην Αθήνα. Από το 1973 έως το 1975 φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών στο Γκρατς της Αυστρίας, στο Τμήμα Ζωγραφικής. Το 1975 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και έκτοτε εργάζεται ως στέλεχος σε γερμανική εταιρεία, στον τομέα των δημοσίων σχέσεων και των μεταφορών. Επίσης, συμμετέχει ενεργά σε δρώμενα της πόλης της. Από το 1992 κατοικεί στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης με το σύζυγό της Φάνη, πολιτικό μηχανικό, και την κόρη της Εύα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
315
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.469 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση