Το καλοκαίρι με τη Μέδουσα
zoom in
9.06€ -10% 8.15€

Η Μέδουσα, η θεά Αθηνά, τα τέρατα της ελληνικής μυθολογίας, δεν συναντιούνται μόνο στην μυθολογία αλλά βρίσκονται καθημερινά μπροστά μας, μας οδηγούν στις επιλογές μας. Αυτό το ανακαλύπτει η Αλεξάνδρα στην τρυφερή ηλικία της εφηβείας... Οδηγός της ο έρωτας που ζωντανεύει στα μάτια του φοιτητή της Αρχαιολογίας και την κάνει να στραφεί βαθύτερα προς τον εαυτό της για να κατανοήσει το μυστήριο της μαγείας της ζωής. Καλοκαιρινά σκιρτήματα κάτω από το αυστηρό βλέμμα της Μέδουσας, στιγμές κοινές στους εφήβους αλλά όχι κοινότυπες, φτιάχνουν αυτές τις ιδιότυπες διακοπές με οδηγό τον κρυφό αποσυμβολισμό της αρχαίας ελληνικής παράδοσης. Τι είναι στ΄ αλήθεια η Μέδουσα και το φίδι, και πως ανακατεύονται στη ζωή της Αλεξάνδρας, οπλίζοντάς την πότε με χαρά και αισιοδοξία και πότε οδηγώντας την στην μελαγχολία; Ο έλληνας θεός της την βοηθά σ΄ αυτό το ταξίδι να κατανοήσει τα μυστικά περάσματα που πρέπει να ακολουθήσει για να συνειδητοποιήσει πως η ζωή είναι μια θαυμάσια περιπέτεια και είναι ευλογία να κάνει το μεγάλο ταξίδι με πυξίδα την γνώση και την αθωότητα.

Διαβάστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου

Εύα Καραντινού

Εύα Καραντινού (Εικονογράφος)

Η Εύα Καραντινού είναι ζωγράφος, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, με δάσκαλο το Δημήτρη Μυταρά. Διδάσκει σχέδιο και τεχνικές ζωγραφικής σε μεγάλο ιδιωτικό οργανισμό. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ασχολείται επαγγελματικά με τη βυζαντινή αγιογραφία, το σχεδιασμό και τη μελέτη εσωτερικών χώρων για μεγάλες εταιρείες, όπως επίσης και με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων.


Λαμπρίνα Α. Μαραγκού

Λαμπρίνα Α. Μαραγκού (Συγγραφέας)

Η Λαμπρίνα Α. Μαραγκού γεννήθηκε, σπούδασε και εργάζεται στην Αθήνα ως φιλόλογος στο 2ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών. Είναι πτυχιούχος της Γαλλικής Φιλολογίας και του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έλαβε δε το διδακτορικό της δίπλωμα στη Συγκριτική Λογοτεχνία από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Στην παρούσα χρονική περίοδο, εκπονεί μεταδιδακτορική έρευνα για το αρχαίο θέατρο, στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει εκδώσει πέντε μυθιστορήματα και τρία δοκίμια, ενώ έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων σε πληθώρα λογοτεχνικών περιοδικών και εφημερίδων. Για το μυθιστόρημά της "Χνάρια στην Άμμο" έχει βραβευτεί από την Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Είναι Πρόεδρος της Ενωτικής Πορείας Συγγραφέων, μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του λογοτεχνικού περιοδικού ΟΜΠΡΕΛΑ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
136
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.215 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση