Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Συσκευασία προϊόντων κατά τη μεταφορά και την αποθήκευσή τους
(Διαχείριση κινδύνων: Έλεγχοι συσκευασιών: Σχεδιασμός και χρήση προστατευτικών υλικών)
Συγγραφέας:   Αντώνης Καναβούρας


Offer
Η συσκευασία διευκολύνει τη ροή των προϊόντων κατά την παραγωγή και διανομή τους ενώ επηρεάζει την παραγωγικότητα των συστημάτων διανομής και το κόστος κάθε ενέργειας της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η έκθεση ενός συσκευασμένου προϊόντος στο δυναμικό περιβάλλον της αποθήκευσης και της διακίνησης, μπορεί να επιφέρει ανεπανόρθωτες ζημιές στη φυσική του κατάσταση, ακόμα και την πλήρη καταστροφή του.

Οι επιπτώσεις της κάθετης πίεσης κατά την αποθήκευση σε στατικό ή μη περιβάλλον, τα shock που δέχεται το προϊόν κατά την πτώση ή τις συν-κρούσεις στη διάρκεια της μετακίνησής του, οι δονήσεις των μεταφορικών μέσων κατά τη μεταφορά, η αλλαγή του υψομέτρου, ο στατικός ηλεκτρισμός που μπορεί να παραχθεί και να μεταφερθεί στο προϊόν, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία του περιβάλλοντος καθώς και οι μεταβολές της θερμοκρασίας πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την έκθεση του προϊόντος στο περιβάλλον διακίνησης.

Ο στόχος των ενεργειών που απευθύνονται στην τελική συσκευασία κατά τη μεταφορά είναι να παράσχει μια συσκευασία με τον κατάλληλο σχεδιασμό του περιέκτη και της προστατευτικής συσκευασίας, ώστε το περιεχόμενο προϊόν να φθάσει άθικτο στον προορισμό του.

24χ17 εκ., 199 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 688.8 (Συσκευασία)
ISBN: 978-960-02-2315-6
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2315-7
Βάρος: 0.36 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
13.85
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.86
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αντώνης Καναβούρας γεννήθηκε το 1969 στο Λιτόχωρο Πιερίας και σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, στη σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών, στο τμήμα Γεωπονίας, στην κατεύθυνση της Τεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων. Απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα σε Ph.D. σε Packaging Engineering στο School of Packaging, toy MSU. Εργάστηκε ως υπεύθυνος συσκευασίας στο τμήμα διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας (Supply Chain) στην εταιρία ΚΟΡΡΕΣ Φυσικά Προϊόντα Α.Ε. Εργάστηκε ως ερευνητής στο Τμήμα τεχνολογίας & επεξεργασίας λιπαρών υλών του παγκοσμίου ερευνητικού κέντρου της Unilever της Ολλανδίας, ενώ κατόπιν εργάστηκε σαν διευθύνων προγραμμάτων συσκευασίας στο Τμήμα Συσκευασίας του Παγκόσμιου Κέντρου Τεχνολογίας της Unilever Europe, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Από το Μάρτιο του 2005 εργάστηκε διαδοχικά στην εταιρία Creta Farm ΑΒΕΕ και ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ σαν υπεύθυνος έρευνας και ανάπτυξης συσκευασίας. Παράλληλα έχει διδάξει στο A.T.E.I. Θεσσαλονίκης, Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων (Logistics), στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα τους τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης & Τεχνολογίας, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, είναι εισηγητής του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, (Ε.Φ.Ε.Τ.) σε επιμορφωτικά σεμινάρια για ελεγκτές νομαρχιακών υπηρεσιών στη βιομηχανία τροφίμων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.