Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η οικονομική επιστήμη
(Η μικροοικονομική και η μακροοικονομική)

Offer
Η Οικονομική Επιστήμη είναι η επιστήμη της Μικρoοικονομίας και της Μακροοικονομίας, που η γνώση τους καταστούν τα άτομα και τις οικονομικές μονάδες ή επιχειρήσεις, καθώς και τα Κράτη, κατόχους των μεθόδων και των τρόπων να γνωρίσουν τις συνιστώσες της Οικονομικής Επιστήμης.

Οι συνιστώσες της Οικονομικής Επιστήμης είναι κατ΄ αρχήν η ζήτηση και η προσφορά αγαθών από τα οικονομούντα άτομα και τις οικονομικές μονάδες, αντιστοίχως. Η παραγωγή, η κατανάλωση των οικονομικών αγαθών, καθώς και η διανομή αυτών, σε μικροοικονομικό επίπεδο, λαμβάνει χώρα από τις οικονομικές μονάδες και τα οικονομούντα άτομα αντιστοίχως, ξεχωριστά και διακριτά, ενώ οι ίδιες διαδικασίες, σε μακροικονομικό επίπεδο, προσδιορίζουν τη συνολική κατανάλωση, τη συνολική παραγωγή (Εθνικό Προϊόν, Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) και τη συνολική διανομή.

Θέματα αύξησης των τιμών (πληθωρισμός), ζητήματα του εργατοϋπαλληλικού Δυναμικού (πλήρης απασχόληση, ανεργία, είδη ανεργίας, υποαπασχόληση), ο στασιμοπληθωρισμός και η ενεργή ζήτηση στο παρόν σύγγραμμα διαπραγματεύονται επακριβώς και εν εκτάσει, με επιστημονικό, αναλυτικό, συνθετικό και τεκμηριωμένο τρόπο.

Η άριστη κατανομή των παραγωγικών πόρων, ή συντελεστών της παραγωγής και η άριστη κατανομή των οικονομικών αγαθών είναι επίσης αντικείμενα της σπουδαιότατης και σημαντικότατης Οικονομικής Επιστήμης. Η προσφορά σε προσιτές τιμές των αγαθών (προϊόντων και υπηρεσιών ), σε επαρκέστατες ποσότητες και που πρέπει να είναι πολύ ποιοτικά είναι ένοί πολύ σπουδαίο θέμα, που το διαπραγματευόμαστε και το τεκμηριώνουμε με βάση την Οικονομική Επιστήμη. [...]

21χ14 εκ., 166 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 339 (Μακροοικονομική), 330 (Οικονομία ), 338.5 (Μικροοικονομική)
ISBN: 978-960-02-2336-1
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2336-Χ
Βάρος: 0.226 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
9.59
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

6.14
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Παναγιώτης Ευσταθίου γεννήθηκε στον Πειραιά το 1954. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1976) και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου DIPLOMA σε ξενοδοχειακά και διοίκηση τουρισμού του πανεπιστημίου SURREY της Αγγλίας (1977). Από το 1981 έως το 1990 εργάστηκε στη ΓΣΕΕ με την ιδιότητα του επιστημονικού συνεργάτη σε θέματα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής. Συνεργάστηκε επίσης με το Κέντρο Μελετών Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης της ΓΣΕΕ, του σημερινού Ινστιτούτου Εργασίας, και αρθρογράφησε επί μια δεκαετία στη "Φωνή της ΓΣΕΕ". Κατόπιν εργάστηκε στον ΟΑΕΔ, το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και την Αναπτυξιακή Δήμων Πειραιά ως επιστημονικός συνεργάτης. Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων, το πρώτο εκδόθηκε το 1987 με τίτλο "Συνθήκες Εργασίας και Εργαζόμενοι" και το δεύτερο αναμένεται να εκδοθεί από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο μέσα στο 2003, με τίτλο "Η λειτουργία του τουριστικού γραφείου" για τις ανάγκες των μαθητών των ΤΕΕ. Σήμερα εργάζεται στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο πλαίσιο του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.