Εις το όνομα τριών δαιμόνων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εις το όνομα τριών δαιμόνων

Το κυνήγι των μαγισσών στον Μεσαίωνα

Dieter Breuers

24.65€ -10% 22.19€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789603921141

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2009

  • Εκδότης

    Κονιδάρης

Περίπου 60.000 θύματα σε τρεις αιώνες. Αυτός είναι ο σκληρός απολογισμός της υστερίας εναντίον των μαγισσών στον Μεσαίωνα και στις αρχές της νεότερης εποχής. Αρχικά οι υποτιθέμενοι μάγοι και μάγισσες καταδιώχτηκαν από τους ιεροεξεταστές και, αργότερα, και σε πολύ μεγαλύτερη έκταση, από τα κοσμικά δικαστήρια. Πολλοί δικαστές χρησιμοποίησαν ως οδηγό ένα τρομακτικό βιβλίο από το έτος 1487: το `Σφυρί των μαγισσών`.
Οι άνθρωποι σε κάθε εποχή κυβερνούνταν από τον φόβο - έναν ασύλληπτο για μας φόβο μπροστά στην πείνα, στην πανώλη και στον πόλεμο. Για όλη αυτή τη μιζέρια υπήρχε μόνο μία εξήγηση: μαγγανεία και μαύρη μαγεία.
Ο Ντίτερ Μπρόιερς μας καθηλώνει με τις απίθανες εξιστορήσεις του, με ύφος ζωντανό και γλαφυρό περιγράφει ιστορίες μιας άλλης εποχής για συμμαχίες με τον Διάβολο και συνάξεις μαγισσών, για ερωτικό πόθο και λαγνεία, για αγνότητα και φαντασιώσεις - και κυρίως ξεκαθαρίζει βαθιά ριζωμένες προκαταλήψεις πάνω στο ζήτημα των μαγισσών, οι οποίες αναθερμαίνονται χωρίς λόγο μέχρι σήμερα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ευαγγελία Γεωργούλα (Μεταφραστής)


Dieter Breuers

Dieter Breuers (Συγγραφέας)

Ο Ντίτερ Μπρόιερς γεννήθηκε το 1935 και υπήρξε επί πολλά χρόνια αρχισυντάκτης της εφημερίδας Kolnischer Rundschau / Bonner Rundschau. Σπούδασε Ιστορία, Γερμανική και Αμερικανική Φιλολογία. Οι περιγραφές του για τον Μεσαίωνα και τις αρχές της Αναγέννηοης δείχνουν βαθιά γνώση και κοφτερό δημοσιογραφικό μάτι, και παρουσιάζονται με αξεπέραστο πάθος, γλαφυρά χρώματα και ζωντάνια. Ο Ντίτερ Μπρόιερς ζει στην Κολωνία ως συγγραφέας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
469
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.701 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση