Τα νησιά μας: 3. Βορειοανατολικό Αιγαίο: Ικαρία: Λέσβος: Λήμνος: Οινούσσες: Θάσος: Σάμος: Χίος: Ψαρά: Σαμοθράκη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τα νησιά μας: 3. Βορειοανατολικό Αιγαίο: Ικαρία: Λέσβος: Λήμνος: Οινούσσες: Θάσος: Σάμος: Χίος: Ψαρά: Σαμοθράκη

Συλλογικό έργο

Ντέπυ Χιωτοπούλου

Εύη Παπασάββα

Στο άκρο του Αιγαίου Κατεβαίνεις στο λιμάνι. Αρχίζεις να ψάχνεις αμέσως αυτό που αναζητούσες. Βαθιές θάλασσες, ατελείωτες αμμουδιές, βραχώδεις ακτές, μονοπάτια, δάση και καταρράκτες. Προσπερνάς πόλεις με αρχοντικά, κτίρια και μνημεία ιστορικά, ταπεινά ψαροχώρια, παραδοσιακούς οικισμούς στα ψηλά βουνά και τρέχεις σε πανηγύρια και χορούς. Ξυπνάς για τα καφενεία, τα μαγαζιά, τις πλατείες και περιμένεις το ηλιοβασίλεμα στο άκρο του Αιγαίου. Ανακαλύπτεις αρχαιολογικά μνημεία σε τόπους όπου οι θεοί συνάντησαν τους ανθρώπους. Ιστορία, παράδοση και μυστήριο. Ξεναγός ένα τοπίο. Εξερευνάς μια φύση αινιγματική, τη συνύπαρξη ετερόκλητων στοιχείων, με πανάρχαια πολιτιστικά στοιχεία σε συνδυασμό με μια στεριανή ανατολίτικη επίδραση. Αλλοτινούς τόπους εξορίας, παντοτινούς τόπους ευφορίας, μέρη που δεν χρειάζεται να παρέμβεις, αλλά να αφεθείς. Ρωτάς τον δρόμο για την ενδοχώρα, σταματάς στα περιβόλια και ακούς ιστορίες ηρωικές. Ρωτάς τον δρόμο για την ενδοχώρα, σταματάς στα περιβόλια και ακούς ιστορίες ηρωικές. Αναρωτιέσαι γιατί τούτοι οι τόποι είναι άγνωστοι, απομονωμένοι, προικισμένοι, αυτάρκεις με μια ταυτότητα μοναδική. Εκεί θυμάσαι τον εαυτό σου μεσοπέλαγα να περιμένει να κατέβει στο λιμάνι. Καλωσόρισες... Γιάννης Σεφεριάδης Ιούνιος 2009 Ο οδηγός αποτελείται από τα κεφάλαια "Λέσβος", "Χίος", Λήμνος", "Σάμος", "Ικαρία", "Θάσος", "Σαμοθράκη", τα οποία περιλαμβάνουν, κάθε ένα, τις ενότητες: "Δείτε οπωσδήποτε", "Ασκήσεις επί χάρτου", "Οικισμοί", "Παραλίες", "Πολιτισμός & τέχνες", "Διαμονή", "Φαγητό".

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ντέπυ Χιωτοπούλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εύη Παπασάββα (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία - Κάντια Χαρδαλιά (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λενιώ Διαλεισμά (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ηλέκτρα Φατούρου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Κόντη (Επιμέλεια)


Δημήτρης Ν. Μανιάτης

Δημήτρης Ν. Μανιάτης (Επιμέλεια)

Ο Δημήτρης Μανιάτης γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα και έλκει καταγωγή από τη Μύκονο. Έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία, Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία. Εργάζεται ως Δημοσιογράφος στην εφημερίδα Τα Νέα. Έχει γράψει κείμενα για επιθεωρήσεις, θέατρο, μουσικές παραστάσεις, τηλεόραση. Έχει συνεργαστεί με πολλά έντυπα. Έργα του: "Ληστής", θεατρικός μονόλογος. "Eγώ είμαι ένας άλλος", διηγήματα (εκδόσεις Μετρονόμος). "Bασίλης Τσιτσάνης", επιμέλεια (εκδόσεις ΔΟΛ).

Βαγγέλης Κορρός

Βαγγέλης Κορρός (Φωτογράφος)

Ο Βαγγέλης Κορρός γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Είναι επαγγελματίας φωτογράφος, με προτίμηση στην ταξιδιωτική φωτογραφία. Ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο αλλά η Ελλάδα με τις ατέλειωτες ομορφιές της, την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση, είναι συνεχής πηγή έμπνευσης γι΄ αυτόν. Έχει δημιουργήσει σχέση εξάρτησης μαζί της και γι΄ αυτό τον λόγο προσπαθεί να φωτογραφήσει την κάθε γωνιά της. Συνεργάζεται με τα γνωστότερα ελληνικά ταξιδιωτικά περιοδικά και τις μεγαλύτερες ελληνικές εφημερίδες.

Ντέπυ Χιωτοπούλου (Φωτογράφος)


Ξένη Ταζέ (Φωτογράφος)


Μαριλένα Κατσίνη (Φωτογράφος)


Κωνσταντίνος Σοφιανός (Φωτογράφος)


Κώστας Π. Μανιμανάκης (Υπεύθυνος Σειράς)


Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
161
Διαστάσεις:
23χ14
Βάρος:
0.268 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση