Μαλίντσε
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μαλίντσε

Μια αινιγματική γυναίκα στη σκιά του Ισπανού κατακτητή Ερνάν Κορτές: Μυθιστόρημα

Laura Esquivel

"Ο Κορτές παρατήρησε το γυμνό της κορμί. Κοίταξε την πλάτη της, τους γοφούς της, τους γλουτούς της, τα μαλλιά της... Νιώθοντας την παρουσία του, η Μαλίντσε στράφηκε και τότε ο Κορτές μπόρεσε να δει το εφηβικό της στήθος να σημαδεύει ίσια την καρδιά του. Λίγο μετά, οι δυο τους βρίσκονταν μέσα στο νερό, ο ένας απένταντι από τον άλλο, έτοιμοι να ανακαλύψουν το πεπρωμένο τους. Η ένωσή τους ήταν αναπόφευκτη..."

Η Μαλίντσε, ιθαγενής από το Μεξικό, πέρασε στη μεξικανική ιστορία για την ερωτική της σχέση με τον Ισπανό κατακτητή Ερνάν Κορτές, τον κατακτητή της καρδιάς και της χώρας της. Για την επιλογή της αυτή, αλλά κυρίως για τη βοήθεια που του πρόσφερε ως διερμηνέας, παίζοντας στην ουσία το ρόλο του διαμεσολαβητή ανάμεσα στους κονκισταδόρες και στο λαό της, ο λαός της δε τη συγχώρεσε ποτέ.

Στράτος Ιωαννίδης (Μεταφραστής)


Laura Esquivel

Laura Esquivel (Συγγραφέας)

Η Λάουρα Εσκιβέλ γεννήθηκε το 1950 στην Πόλη του Μεξικού, όπου και ζει με τον άντρα της και την κόρη της. Άρχισε τη σταδιοδρομία της διδάσκοντας και γράφοντας θεατρικά έργα για παιδιά. Έγραψε επίσης πολλά κινηματογραφικά σενάρια. Το πρώτο της μυθιστόρημα "Σαν νερό για ζεστή σοκολάτα" (1989, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανίδα), γνώρισε πρωτοφανή επιτυχία. Μεταφράστηκε σε τριανταπέντε γλώσσες, ήταν πάνω από ένα χρόνο στη λίστα των μπεστ σέλερ στους "Νιου Γιορκ Τάιμς" και πουλήθηκαν πάνω από τρία εκατομμύρια αντίτυπά του. Το βιβλίο γυρίστηκε κινηματογραφική ταινία σε σενάρια της ίδιας της Εσκιβέλ και με σκηνοθέτη τον Αλφόνσο Αράου. Γι΄ αυτό το σενάριο η Εσκιβέλ κέρδισε το 1992 το βραβείο Αριέλ, που απονέμει η Ακαδημία Επιστημών και Κινηματογραφικών Τεχνών του Μεξικού, και το βραβείο Σίλβερ Ούγκο (στο 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σικάγου), και το 1993 το βραβείο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Χιούστον. Το 1994 απονεμήθηκε στη Λάουρα Εσκιβέλ το γνωστό βραβείο Βιβλίο της Χρονιάς των Αμερικανικών Βιβλιοπωλείων, για πρώτη φορά σε ξένο συγγραφέα. Το 1995 εκδόθηκε το μυθιστόρημά της "Ο νόμος της αγάπης" και ύστερα τα έργα: Intimas suculentias. Tratato Historico de Cocina (1998), Estrellita Marinera (1999) και El Libro de las Emociones (2000). Το μυθιστόρημα "Γρήγορος σαν τον πόθο" εκδόθηκε το 2001.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
253
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.309 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση