Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αντλία
(Θεωρία, εφαρμογές)
Συγγραφέας:   Γιώργος Φελώνης


Αντλία
Το παρόν βιβλίο απευθύνεται στους τεχνικούς όλων των βαθμίδων (τεχνίτες - σπουδαστές - φοιτητές - τεχνολόγους και διπλωματούχους μηχανικούς). Πρόκειται για μια εργασία που έχει ως στόχο να βοηθήσει τόσο ο χρήστης όσο και ο συντηρητής και ο μελετητής. Έγινε προσπάθεια να παρουσιαστούν και επεξηγηθούν κάποιες έννοιες που διέπουν τις αντλίες με απλό και όχι απλοϊκό τρόπο. Η εμπειρία πολλών δεκαετιών πάνω στο αντικείμενο: αντλίες - αντλιοστάσια με έκαναν να γνωρίσω και να καταλάβω τις καθημερινές αδυναμίες όλων των εμπλεκομένων με αυτό το αντικείμενο, να τις καταγράψω και μέσω αυτού του βιβλίου να τις αποσαφηνίσω, ώστε να είναι προσιτές και κατανοητές από τους τεχνικούς όλων των βαθμίδων.

Επειδή η επιλογή και η χρήση κάθε αντλίας είναι συνδεδεμένες με κάποιο, απλό ή όχι, δίκτυο σωληνώσεων κρίθηκε απαραίτητο να συμπεριληφθεί και ένα μικρό κεφάλαιο για τις σωληνώσεις, εξαρτήματα και ιδιοσυσκευές που συνήθως συνυπάρχουν σε μία υδραυλική εγκατάσταση. Έγινε προσπάθεια να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα σε πρακτικούς τρόπους επιλογής και γενικά μελέτης των αντλιών παρά σε θεωρητικές γνώσεις οι οποίες μπορούν να αναζητηθούν σε υπάρχοντα αξιόλογα και αξιόπιστα συγγράμματα.


Σημείωση: Γλωσσική επιμέλεια: Νέμης Φελώνης, φιλόλογος, επιμορφωτής Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Τεχνική επιμέλεια: Γεώργιος Γιαννίκος, διπλωματούχος Μηχ/γος - Μηχανικός. Χορηγός: "Όμιλος Εταιρειών Ευστρατιάδη".

24χ17 εκ., 294 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Τεχνικά
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 627 (Υδραυλική), 621.2 (Υδραυλικά έργα)
ISBN: 978-960-7182-41-8
ISBN (10ψήφιο): 960-7182-41-3
Βάρος: 0.617 κιλά
Εκδότης: Παπασωτηρίου
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
30.57
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

27.51
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.