Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Χρηματοοικονομικές εφαρμογές με το MATLAB

Offer
Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει με συστηματικό τρόπο τις βασικές λειτουργίες του Matlab και τις χρηματοοικονομικές εργαλειοθήκες του.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες των κεφαλαιαγορών (χρηματοοικονομικούς αναλυτές θεσμικών επενδυτών, χρηματιστηριακών εταιρειών κ.ά.) αλλά και σε φοιτητές προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών προγραμμάτων.
Για τη χρήση του βιβλίου αρκεί η εξοικείωση με το λειτουργικό σύστημα των Windows και κάποιες βασικές γνώσεις σε θέματα χρηματοοικονομικής, με έμφαση στις κεφαλαιαγορές και τη χρηματοοικονομική οικονομετρία.

Μεταξύ άλλων, το βιβλίο καλύπτει τα ακόλουθα:
- Εισαγωγή στο Matlab (Εξοικείωση με τον χώρο εργασίας του Matlab, Βασικές Πράξεις και Ορισμός Μεταβλητών, Πράξεις με Διανύσματα και Πίνακες, M-Files κ.ά.)
- Εισαγωγή και Διαχείριση Χρηματοοικονομικών Δεδομένων (Τρόποι εισαγωγής χρηματοοικονομικών δεδομένων, Χειρισμός ελλιπών δεδομένων και ακραίων τιμών κ.ά.)
- Ανάλυση Χρηματοοικονομικών Δεδομένων (Χρονική Αξία του Χρήματος και Ανάλυση χρηματοροών, Θεωρία Χαρτοφυλακίου, Υπολογισμός μετρικών απόδοσης χαρτοφυλακίου κ.ά.)
- Χρεόγραφα Σταθερού Εισοδήματος (Προσδιορισμός της Αξίας -Αποτίμηση- Ομολογίας, Υπολογισμός Απόδοσης στη λήξη, Ορισμός και μέτρηση της διάρκειας κ.ά.)
- Εφαρμογές Χρηματοοικονομικών Παραγώγων στο Matlab (Τιμολόγηση Παραγώγων, Μετρικές ευαισθησίας, Χρήση συναρτήσεων του Matlab για στρατηγικές αντιστάθμισης κ.ά.)
- Εφαρμογές Χρηματοοικονομικής Οικονομετρίας στο Matlab (Ιστορική μεταβλητότητα, Αυτοπαλίνδρομη ετεροσκεδαστικότητα υπό συνθήκη -ARCH-, Κινούμενος μέσος όρος εκθετικής στάθμισης -EWMA- κ.ά.)
- Matlab, Νευρωνικά Δίκτυα και Χρηματοοικονομική (Τι είναι τα τεχνητά νευρωνικά δίκτυα, Η εργαλειοθήκη Νευρωνικών Δικτύων κ.ά.)

24χ17 εκ., 216 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 005.3 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Προγράμματα), 332 (Χρηματοοικονομική)
ISBN: 978-960-461-231-4
ISBN (10ψήφιο): 960-461-231-Χ
Βάρος: 0.39 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
19.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αχιλλέας Ζαπράνης, είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι κάτοχος PhD στις Επιστήμες των Αποφάσεων του London Business School, MSc στις Επιστήμες των Υπολογιστών του University College London, και πτυχίου Μηχανολόγου Μηχανικού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τακτικός ομιλητής σε διεθνή συνέδρια, έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 40 επιστημονικές εργασίες και έχει συγγράψει μία μονογραφία στο θέμα της νευρωνικής εκτίμησης σε χρηματοοικονομικές εφαρμογές (Springer-Verlag, 1999).

Σπούδασε στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με εξειδίκευση στη χρηματοοικονομική. Κατόπιν εξετάσεων στο Χρηματιστήριο Παραγώγων Αθηνών έχει αποκτήσει το Πιστοποιητικό Συμβούλου Πελατών. Έχει παρουσιάσει μελέτες του για την κεφαλαιαγορά και τις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές σε Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια. Δημοσιεύσεις του έχουν φιλοξενηθεί κατά το παρελθόν σε γνωστά έντυπα της Ελλάδας, όπως τα περιοδικά "Χρήμα", "Έψιλον 7", καθώς και την εφημερίδα "το Βήμα".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.