Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Συνεργατική τεχνολογία
(Συστήματα και μοντέλα συνεργασίας για εργασία, μάθηση, κοινότητες πρακτικής και δημιουργία γνώσης)

Offer
Το βιβλίο αυτό αποτελεί προϊόν συλλογικής εργασίας και επιχειρεί μια πλήρη επισκόπηση του τομέα των τεχνολογιών υποστήριξης της συνεργασίας.

Έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση ώστε το περιεχόμενο να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα των θεμάτων που άπτονται της συνεργασίας και των περιβαλλόντων που την υποστηρίζουν.

Τα κεφάλαια του βιβλίου είναι τα ακόλουθα:
- Συνεργασία και Μάθηση: Θεωρητικά μοντέλα και διδακτικές προσεγγίσεις
- Τα Τεχνήματα ως Μονάδα Ανάλυσης της Συλλογικής Εργασίας
- Κοινότητες Πρακτικής και Πληροφοριακά Συστήματα
- Εγκαθιδρυμένη και Κοινωνικά Κατανεμημένη Μάθηση μέσω Υπολογιστή
- Ο Ρόλος της Τεχνολογίας στην Αναδιοργάνωση και Ενίσχυση της Συνεργασίας
- Συστήματα και Εργαλεία Υποστήριξης Συνεργασίας
- Θέματα Σχεδιασμού Συνεργατικών Συστημάτων
- Μεθοδολογίες ανάλυσης της συνεργασίας
- Συστήματα Διαχείρισης Κριτικής, Επιχειρημάτων και Συλλογικού Μνημονικού
- Υποστήριξη Συνεργατικής Λήψης Αποφάσεων
- Ο Δομημένος Διάλογος σε Εργαλεία Σύγχρονης Επικοινωνίας με Κείμενο
- Πλαίσιο για την Ανάπτυξη, Εφαρμογή και Αξιολόγηση Δραστηριοτήτων συνεργατικής μάθησης
- Ο Ρόλος των Εκπαιδευτικών στη Συνεργατική Μάθηση
- Συνεργατική Μάθηση μέσω Κινητών Συσκευών
- Συνεργατικά Συστήματα Διάχυτου Υπολογισμού και Περιρρέουσας Νοημοσύνης
- Θέματα Σχεδιασμού Εικονικών Συνεργατικών Περιβαλλόντων
- Θέματα Αξιολόγησης Εικονικών Συνεργατικών Περιβαλλόντων
- Μελέτη Περίπτωσης: Ένα Εικονικό Συνεργατικό Εκπαιδευτικό Περιβάλλον
- Ασύγχρονη Συνεργατική Μάθηση με Ήχο και Εικόνα: Αξιοποίηση των Πολλαπλών Οπτικών ενός Γνωστικού Αντικειμένου
- Μέθοδοι και Τεχνικές Μοντελοποίησης Συνεργατικών Αλληλεπιδράσεων
- Τεχνολογίες και Πρότυπα για την Υλοποίηση Συνεργατικών Συστημάτων
- Στατιστικές Μέθοδοι Ανάλυσης Πειραματικών Δεδομένων Συνεργασίας

24χ17 εκ., 582 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 371.307 8 (Εκπαιδευτική τεχνολογία)
Άλλα πρόσωπα: Νικόλαος Αβούρης (Επιμελητής) , Βασίλης Ι. Κόμης (Επιμελητής) , Χαράλαμπος Καραγιαννίδης (Επιμελητής) , Νίκος Καρακαπιλίδης ,
ISBN: 978-960-461-232-1
ISBN (10ψήφιο): 960-461-232-8
Βάρος: 1.097 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
49.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

36.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Δρ. Δημοσθένης Ακουμιανάκης πραγματοποίησε τις σπουδές του στην Αγγλία, στα Πανεπιστήμια του Huddersfield (προπτυχιακές σπουδές) και Kent at Canterbury (μεταπτυχιακές σπουδές). Η πτυχιακή του εργασία βραβεύτηκε με το 1ο Βραβείο της ΙΒΜ. Τόσο ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών όσο και η διδακτορική διατριβή του συγγραφέα αφορούσαν εξειδικευμένα θέματα του γνωστικού αντικειμένου της Επικοινωνίας Ανθρώπου - Υπολογιστή. Κατά το παρελθόν εργάστηκε ως αναλυτής συστημάτων στο τομέα Πληροφοριακών Συστημάτων της Εταιρείας Co-operative Wholesale Society με έδρα το Manchester, ως μηχανικός λογισμικού και συνεργαζόμενος ερευνητής στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, ως επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων (ΕΠΠ) του ΤΕΙ Κρήτης και ως μέλος του συνεργαζόμενου εκπαιδευτικού προσωπικού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Από το 2005 ο συγγραφέας είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης.

Η Γιασεμή Βάβουλα είναι λέκτορας στο τμήμα Μουσειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Leicester, UK.

Η Ξένια Βαμβακούση είναι Διδάκτορας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο τη Διδακτική των Μαθηματικών και μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Στέλλα Βοσνιάδου είναι καθηγήτρια Γνωστικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος του Διαπανεπιστημιακού-Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Βασική και Εφαρμοσμένη Γνωσιακή Επιστήμη" και διευθύντρια του "Εργαστηρίου Γνωσιακής Επιστήμης και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας" του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει σπουδάσει Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Brandeis και Ψυχολογία στα Πανεπιστήμια Columbia και Clark των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και επιστημονικών εργασιών στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Η Νικολέτα Γιαννούτσου είναν Διδάσκουσα σε θέση Λέκτορα (ΠΔ 407/80) στο Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν το σχεδιασμό, αξιοποίηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών λογισμικών με έμφαση στα λογισμικά που αφορούν τις ανθρωπιστικές επιστήμες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εμπειρία στη μελέτη της μαθησιακής διαδικασίας όπως αυτή διαμορφώνεται σε μαθησιακά περιβάλλοντα που έχουν εμπλουτιστεί και υποστηρίζονται από διερευνητικά υπολογιστικά περιβάλλοντα.

Η Αγορίτσα Γόγουλου είναι Καθηγήτρια Πληροφορικής στη Β/θμια Εκπαίδευση, και Διδάκτορας του Τμήματος Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη διδακτική της πληροφορικής, τα συνεργατικά περιβάλλοντα μάθησης, τα διαδικτυακά προσαρμοστικά και τα νοήμονα εκπαιδευτικά συστήματα.

Η Κατερίνα Ζούρου είναι Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Stendhal Grenoble III της Γαλλίας και μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα συνεργατικά περιβάλλοντα μάθησης με υπολογιστές και ειδικότερα τη μάθηση ξένων γλωσσών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.