Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην εκπαίδευση
(Παιδαγωγικές εφαρμογές των ΤΠΕ: Υπολογιστικές επιστήμες, υπολογιστικό πείραμα, προσομοίωση, διδακτική, τεχνητή νοημοσύνη, λογισμικά, συστήματα διαχείρισης της μάθησης, Java, συνεργατική μάθηση)
Συγγραφέας:   Σαράντος Ψυχάρης


Offer
Μια επιστημονική προσέγγιση στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) που αφορά οποιονδήποτε αναγνώστη (μαθητή, φοιτητή, εκπαιδευτικό κ.ά.) που διαπραγματεύεται το Υπολογιστικό Πείραμα ως συζυγία του κλασικού πειράματος.

Στο βιβλίο περιγράφονται τα στάδια του Παραδείγματος Επίλυσης Προβλήματος ενταγμένου στην Υπολογιστική Επιστήμη ενσωματώνοντας σε μια ολοκληρωμένη εικόνα την Επιστήμη, τη Διδακτική και τις θεωρίες Μάθησης χωρίς ακυρωτικά μείγματα και υποτιθέμενους Επιστημονικούς εξισωτισμούς τα οποία ασφαλώς δεν έχουν ωφελήσει την εισαγωγή των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση. Αυτό που επιδιώκουμε στην Επιστήμη αλλά και στη Διδακτική είναι ο μετασχηματισμός ενός φαινομένου από το επίπεδο της αφαίρεσης στο επίπεδο του μοντέλου και στη συνέχεια στο μετασχηματισμό σε ένα υπολογιστικό μοντέλο το οποίο θα κριθεί -σύμφωνα με τα καθιερωμένα πρότυπα- για την εγκυρότητα, την επαλήθευση και την αξιοπιστία του.

Το βιβλίο ασχολείται με τη μοντελοποίηση, τη προσομοίωση και την εφαρμογή τους σε διδακτικά πειράματα, όπου η διδακτική-μαθησιακή ακολουθία ευνοεί την ανάπτυξη διερευνητικών αλλά και εκφραστικών μοντέλων αλλά και την αλγοριθμική σκέψη χωρίς να υπάρχει έλλειμμα της επιστημονικότητας. Τέλος προσδοκά να είναι ένα χρήσιμο εγχειρίδιο όχι για να μάθει κανείς τις ΤΠΕ αλλά για να γίνει καλύτερος διαχειριστής, μελετητής και ερευνητής των ΤΠΕ για την Εκπαίδευση.

24χ17 εκ., 294 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Νέες Τεχνολογίες και Εκπαίδευση
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1
Ταξινόμιση DDC: 371.307 8 (Εκπαιδευτική τεχνολογία)
Άλλα πρόσωπα: Σαράντος Ψυχάρης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-02-2318-7
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2318-1
Βάρος: 0.493 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
20.24
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.95
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Σαραντος Ψυχάρης είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1983 έλαβε το πτυχίο του και το 1989 το Διδακτορικό του Δίπλωμα από το Department of Physics and Astronomy - University of Glasgow με θέμα τις τοπολογικές ιδιότητες των θεωριών βαθμίδας και στην εφαρμογή τους στη φυσική των στοιχειωδών σωματιδίων με χρήση προσομοιώσεων με τη γλώσσα FORTRAN. Το 2002 έλαβε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από το τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα τις Νέες Τεχνολογίες. Από το 1998 έως το 2003 εργάστηκε στ o στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το 2004 εκλέχθηκε Πάρεδρος ε.θ. στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στο τμήμα Αξιολόγησης και Επιμόρφωσης για την αξιολόγηση των Φυσικών Επιστημών. Από το 2000 ήταν Εθνικός εκπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο ENTEP (European Network on Teacher Education Policies) και από τον Οκτώβριο του 2003 συντονιστής του Δικτύου. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται: η Διδακτική των Φυσικών Επιστημών, η Διδακτική των Οικονομικών, η εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στις Φυσικές Επιστήμες και τα Οικονομικά μαθήματα, η σχέση των Νέων Τεχνολογιών με τις θεωρίες μάθησης και θέματα σχετικά με την αξιολόγηση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Το συγγραφικό του έργο εστιάζεται στην Διδακτική των Φυσικών Επιστημών και των Οικονομικών με έμφαση στην εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών και τη στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων καθώς και στις διαδικασίες επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Στις νέες τεχνολογίες το συγγραφικό του έργο αφορά υλοποίηση θεματικών ενοτήτων σε αλληλεπιδραστικά περιβάλλοντα μάθησης χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Flash και τις γλώσσες προγραμματισμού Java και Visual Basic.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.