Με τα δικά μου λόγια
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Με τα δικά μου λόγια

Η προσωπική διδασκαλία του Δαλάι Λάμα

1935- Dalai Lama XIV

11.90€ -10% 10.71€

Ο Δαλάι Λάμα, σεβαστός ηγέτης, κυριότερος πνευματικός δάσκαλος του θιβετανικού Βουδισμού και κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης, είναι προσωπικότητα οικεία πλέον στη Δύση. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσεγγίσει τις διδασκαλίες του ανεξάρτητα από τη θρησκεία και τα πιστεύω τους, ενώ τα λόγια του έχουν εμπνεύσει αλλαγές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Σε αυτό το βιβλίο, το οποίο συγκεντρώνει τις ομιλίες του πάνω στις βασικές αρχές της διδασκαλίας του και λειτουργεί σαν οδηγός για το σύγχρονο άνθρωπο, ο αναγνώστης ανακαλύπτει το γιατί. Διαβάζοντας το «Με τα δικά μου λόγια» συναντάμε τις απόψεις και τις οδηγίες του Δαλάι Λάμα για την ανθρώπινη κατάσταση, την αναζήτηση της ευτυχίας, την πνευματική ανάπτυξη, την κοσμική ευθύνη και την αποφυγή των αρνητικών συναισθημάτων. Οι δυναμικές του ιδέες συνδυάζουν τη δυτική επιστήμη με τη βουδιστική διδασκαλία, και μας προσφέρουν μια μοναδική οπτική ώστε να αναζητήσουμε την ευτυχία σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

1935- Dalai Lama XIV

1935- Dalai Lama XIV (Συγγραφέας)

Ο Δαλάι Λάμα, ο Τεντζίν Γκιάτσο, είναι ο πνευματικός και κοσμικός ηγέτης του θιβετιανού λαού. Γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου του 1935, σ΄ ένα χωριουδάκι που ονομάζεται Τάκτσερ και βρίσκεται στο βορειοανατολικό Θιβέτ. Η Αυτού Αγιότης, που προερχόταν από οικογένεια χωρικών, αναγνωρίστηκε όταν ήταν δύο ετών, σύμφωνα με τη θιβετιανή παράδοση, ως μετενσάρκωση του προκατόχου του, του 13ου Δαλάι Λάμα. Οι Δαλάι Λάμα αποτελούν ενσαρκώσεις του Βούδα της Συμπόνιας, οι οποίοι επέλεξαν να γεννηθούν και πάλι, με σκοπό να υπηρετούν άλλα ανθρώπινα όντα. Δαλάι Λάμα σημαίνει "Ωκεανός Σοφίας". Συνήθως οι Θιβετιανοί αποκαλούν την Αυτού Αγιότητα Γιέσε Νόρμπου, "Το Πετράδι που πραγματοποιεί Ευχές", ή απλώς Κούντουν, που σημαίνει Ύπαρξη. Το 1989, απονεμήθηκε στην Αυτού Αγιότητα το βραβείο Νομπέλ Ειρήνης, λόγω της σταθερής αντίστασης στη χρήση βίας, ακόμη και στην περίπτωση επίθεσης προς το λαό του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ευστάθιος Η. Λιακόπουλος

Ευστάθιος Η. Λιακόπουλος (Μεταφραστής)

Ο Ευστάθιος Λιακόπουλος γεννήθηκε στην Αρκαδία. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου για πολλά χρόνια. Παράλληλα επιδόθηκε στη μελέτη αλλά και στην προσπάθεια αναβίωσης ορισμένων εσωτερικών συστημάτων της Δύσης, όπως είναι οι Ναΐτες Ιππότες, ο Τεκτονισμός και οι Ροδόσταυροι. Ανήκοντας στην ιεραρχία τους, την υπερέβη, ενδιαφερόμενος για την ουσιαστική τους πλέον συμβολή στο ιστορικό γίγνεσθαι. Τελικά όμως τον απέσπασε ο Βουδισμός και ειδικότερα ο Θιβετιανός Βουδισμός (του Αδαμαντινού Οχήματος) στον οποίο κυριολεκτικά έχει αφιερωθεί και τον οποίο υπηρετεί τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
224
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.344 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση