Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Στοιχεία χημικών διεργασιών

Στοιχεία χημικών διεργασιών
Τα διάφορα επιθυμητά προϊόντα με κάποιες φυσικές και χημικές διεργασίες βιομηχανικής κλίμακας, από μεγάλη ποικιλία πρώτων υλών, ακολουθώντας διαδοχικά βήματα επεξεργασίας. Ο σχεδιασμός των χημικών αντιδραστήρων δεν είναι θέμα ρουτίνας, -συχνά είναι δυνατές πολλές εναλλακτικές λύσεις για μια διεργασία.

Στο παρόν βιβλίο γίνεται μια ανάλυση του τί είναι ο χημικός αντιδραστήρας, πώς γίνεται ο απλοποιημένος σχεδιασμός των βασικών τύπων του, και πώς επηρεάζεται η απόδοση του από τις συνθήκες της διεργασίας. Τέλος, παρουσιάζονται στοιχεία από τους βιοαντιδραστήρες, όπου η παραγωγή των επιθυμητών υλών γίνεται με την παρουσία και συνέργια ζωντανών κυττάρων, και τους καταλυτικούς χημικούς αντιδραστήρες, που χρησιμοποιούνται κυρίως στη βιομηχανία πετροχημικών υλών.

25χ18 εκ., 206 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 660 (Χημική τεχνολογία)
ISBN: 978-960-418-193-3
ISBN (10ψήφιο): 960-418-193-9
Βάρος: 0.573 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
12.69
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.42
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Κώστας Μάτης σπούδασε στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Newcastle upon Tyne, στην Αγγλία. Από το 1980 διδάσκει στον τομέα χημικής τεχνολογίας & βιομηχανικής χημείας.

Ο Παύλος Μαύρος σπούδασε στην (τότε Ανωτάτη) Σχολή Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. και στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του University of Manchester Institute of Science & Technology, στο Manchester της Αγγλίας. Από το 1984 διδάσκει στον τομέα χημικής τεχνολογίας και βιομηχανικής χημείας θέματα χημικής τεχνολογίας, ρευστοδυναμικής χημικών αντιδραστήρων και εξοικονόμησης ενέργειας.

Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης σπούδασε στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Χημείας του Michigan State University, USA. Από το 2005 διδάσκει στον τομέα χημικής τεχνολογίας και βιομηχανικής χημείας θέματα χημικής τεχνολογίας, επιστήμης και τεχνολογίας υλικών, κατάλυσης, ενέργειας και καυσίμων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.