Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Στοιχεία φυσικών διεργασιών

Στοιχεία φυσικών διεργασιών
Οι βασικές διεργασίες της χημικής τεχνολογίας, τόσο οι ονομαζόμενες φυσικές (που αφορούν κυρίως τους διαχωρισμούς), όσο και οι χημικές (που αφορούν διεργασίες στις οποίες συμβαίνουν χημικές αντιδράσεις) απαντώνται σε όλο το φάσμα της χημικής, αλλά και της ευρύτερης βιομηχανίας. Περιλαμβάνουν διεργασίες που αναφέρονται στη μηχανική των ρευστών, στην τεχνική των σωματιδίων, σε εφαρμογές μεταφοράς θερμότητας και μεταφορά μάζας. Από τη μεγάλη ποικιλία των θεμάτων, που αποτελούν το αντικείμενό τους, επιλέχθηκαν οι πιο σημαντικές και στον παρόντα τόμο καταβλήθηκε προσπάθεια ώστε να περιγράφονται ικανοποιητικά, ώστε ο αναγνώστης να χρειαστεί να ανατρέξει στα ειδικότερα συγγράμματα μόνο σε ειδικές περιπτώσεις.

25χ17 εκ., 468 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 660 (Χημική τεχνολογία)
ISBN: 978-960-418-201-5
ISBN (10ψήφιο): 960-418-201-3
Βάρος: 1.04 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
32.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

29.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αναστάσιος Ζουμπούλης σπούδασε στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και παρουσίασε τη διδακτορική του διατριβή το 1986. Από το 1981 διδάσκει (και κάνει έρευνα) στο εργαστήριο γενικής και ανόργανης χημικής τεχνολογίας του Τμήματος Χημείας ΑΠΘ σε θέματα σχετικά με τη Χημική και (κυρίως) την Περιβαλλοντική Τεχνολογία (κατεργασίες - καθαρισμός νερού, υγρών αποβλήτων και έλεγχος - σταθεροποίηση στερεών τοξικών βιομηχανικών αποβλήτων).

Ο Θοδωρής Καραπάντσιος σπούδασε στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή μετά από μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Rochester (Η.Π.Α). Από το 2001 διδάσκει στον τομέα χημικής τεχνολογίας και βιομηχανικής χημείας θέματα χημικής τεχνολογίας με έμφαση σε διεργασίες μεταφοράς θερμότητας και μάζας.

Ο Κώστας Μάτης σπούδασε στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Newcastle upon Tyne, στην Αγγλία. Από το 1980 διδάσκει στον τομέα χημικής τεχνολογίας & βιομηχανικής χημείας.

Ο Παύλος Μαύρος σπούδασε στην (τότε Ανωτάτη) Σχολή Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. και στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του University of Manchester Institute of Science & Technology, στο Manchester της Αγγλίας. Από το 1984 διδάσκει στον τομέα χημικής τεχνολογίας και βιομηχανικής χημείας θέματα χημικής τεχνολογίας, ρευστοδυναμικής χημικών αντιδραστήρων και εξοικονόμησης ενέργειας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.