Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ηλεκτρονικές εξερευνήσεις

Ηλεκτρονικές εξερευνήσεις
Οι εξελίξεις της σύγχρονης ηλεκτρονικής τεχνολογίας επιβάλλουν την εκπαίδευση στο αντικείμενο της Ηλεκτρονικής τόσο με στέρεες θεωρητικές βάσεις όσο και με επεξηγηματικές πρακτικές εφαρμογές. Η φύση του αντικειμένου είναι τέτοια που απαιτεί τον συνδυασμό της διδασκαλίας θεωρητικών γνώσεων και της υλοποίησης εφαρμογών. Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η πειραματική λειτουργία ηλεκτρονικών κυκλωμάτων στο εργαστήριο βοηθάει σημαντικά στην κατανόηση και αφομοίωση εννοιών οι οποίες διαφορετικά είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να γίνουν κατανοητές και καθιστά την πρακτική εφαρμογή και υλοποίηση σημαντική και αναντικατάστατη.
Η διδασκαλία του αντικειμένου της ηλεκτρονικής είναι μια ενδιαφέρουσα πρόκληση για κάθε διδάσκοντα, αφού αποτελεί ένα γνωστικό πεδίο όπου, εκτός από την ανάλυση, μπορεί να προχωρήσει και σε θέματα σχεδίασης κυκλωμάτων και σύνθεσης συστημάτων. Είναι απαραίτητο λοιπόν να καλλιεργηθούν η κριτική ικανότητα των εκπαιδευόμενων και η πρωτοβουλία τους στην αντιμετώπιση προβλημάτων ώστε να μπορούν να προχωρήσουν σε θέματα σχεδίασης.
Στην Ελλάδα κυκλοφορούν πολλά αξιόλογα βιβλία, τόσο Ελλήνων συγγραφέων όσο και μεταφρασμένα από ξένους συγγραφείς, που καλύπτουν με διαφορετικές προσεγγίσεις το αντικείμενο της Ηλεκτρονικής. Τα βιβλία αυτά, από όσο γνωρίζουμε, ασχολούνται αποκλειστικά είτε μόνο με τη θεωρητική κατάρτιση είτε μόνο με την ανάλυση εργαστηριακών εκπαιδευτικών παραδειγμάτων και εφαρμογών.
Με αυτό το βιβλίο γίνεται προσπάθεια ώστε η επαφή με την ηλεκτρονική να συνδυάζει τη θεωρητική κατάρτιση με την υλοποίηση και εξερεύνηση κυκλωματικών εφαρμογών. Απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τεχνολογικού ή πανεπιστημιακού τομέα, που διδάσκονται μαθήματα ηλεκτρονικής. Σε κάθε κεφάλαιο δίνεται αρχικά μια συνοπτική εισαγωγή όπου επισημαίνονται τα κυριότερα σημεία και έπειτα παρατίθενται οι εκπαιδευτικοί στόχοι του κεφαλαίου. Ακολουθεί η θεωρητική ανάπτυξη, η οποία δεν είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη, ενώ συνδέεται άμεσα με την αντίστοιχη κυκλωματική εφαρμογή. Στη συνέχεια επιλύονται παραδείγματα ώστε να δίνονται οι απαραίτητες αρχικές κατευθύνσεις στους φοιτητές. [...]

(από τον πρόλογο των συγγραφέων)

25χ18 εκ., 326 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 537.5 (Ηλεκτρονική), 621.381 5 (Ηλεκτρονικά κυκλώματα)
ISBN: 978-960-418-177-3
ISBN (10ψήφιο): 960-418-177-7
Βάρος: 0.776 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
30.58
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

27.52
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Παναγιώτα Παπαβραμίδου γεννήθηκε στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Το 2000 αποφοίτησε από το Φυσικό τμήμα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της φοίτησε για 6 μήνες στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, στα πλαίσια του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών (Erasmus), όπου και εκπόνησε την διπλωματική της εργασία με θέμα "Έλεγχος της ευστάθειας PID ελεγκτή". Το 2003 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό Ηλεκτρονικής Φυσικής (Ραδιοηλεκτρολογίας) με κατεύθυνση Ηλεκτρονική στο Φυσικό τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου με αντικείμενο μεταπτυχιακής εργασίας "Σχεδιασμός μικροελεγκτή γενικού σκοπού βασισμένος στον CoolRISC". Από το 2003 εργάζεται ως εργαστηριακός συνεργάτης στο τμήμα Ηλεκτρονικής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ) διδάσκοντας τα μαθήματα Ηλεκτρονικά Κυκλώματα Π, Ψηφιακά Συστήματα Ι και Π, Ηλεκτρικές Μετρήσεις και Ολοκληρωμένα Κυκλώματα Προγραμματιζόμενης Λογικής. Έχει συμμετάσχει ως βασικός ερευνητής σε δύο σε ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας, το ΑΤΕΙΘ και ιδιωτικές εταιρείες και έχει εργαστεί για μικρό χρονικό διάστημα σε εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών κυκλωμάτων.

Ο Δημήτρης Παπακώστας γεννήθηκε στον Κολινδρό Πιερίας και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης από το 1991 και διδάκτορας ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών του ίδιου ιδρύματος από το 1999 με αντικείμενο διατριβής σχετικό με τη Διάγνωση Βλαβών Ηλεκτρονικών Κυκλωμάτων. Έλαβε το Παιδαγωγικό πτυχίο της Παιδαγωγικής Τεχνικής Σχολής Θεσσαλονίκης το 2001 και το Πιστοποιητικό Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου (ΕΑΠ) το 2002. Έχει συμμετάσχει, ως βασικός και μεταδιδακτορικός ερευνητής και ως επιστημονικά υπεύθυνος σε ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας, το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ) και ιδιωτικές εταιρείες για περισσότερο από δέκα έτη. Από το 1999 ως το 2005 έχει διδάξει ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο τμήμα Αυτοματισμού του ΑΤΕΙΘ και ως εντεταλμένος επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Τηλεπικοινωνιών & Δικτύων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας μαθήματα Αναλογικών Κυκλωμάτων, Ψηφιακών Συστημάτων και Ηλεκτρονικής. Το 2005 διορίστηκε Αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρονικής του ΑΤΕΙΘ με γνωστικό αντικείμενο ΄΄Αναλογικά και Ψηφιακά Συστήματα Ηλεκτρονικών". Από το 2002 είναι μέλος Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στη θεματική ενότητα Ψηφιακά Συστήματα του προγράμματος σπουδών Πληροφορική του ΕΑΠ και έχει αναπτύξει εναλλακτικό διδακτικό υλικό με τη μεθοδολογία της ανοικτής και εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευσης. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 40 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων ενώ έχουν βρεθεί περισσότερες από 50 αναφορές άλλων ερευνητών σε αυτές τις δημοσιεύσεις. Είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ανάλυση, σχεδίαση και διάγνωση βλαβών ηλεκτρονικών κυκλωμάτων και συστημάτων καθώς και στο χαρακτηρισμό και σχεδιασμό ηλεκτρονικών κυκλωμάτων με τρανζίστορ λεπτών υμενίων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.