Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Υλικό και λογισμικό μετρήσεων
(Παραδείγματα και εφαρμογές)

Υλικό και λογισμικό μετρήσεων
Το παρόν βιβλίο φιλοδοξεί να εισαγάγει τον αναγνώστη στις βασικές αρχές που διέπουν τον σχεδιασμό εικονικών οργάνων σε Ηλεκτρονικό Υπολογιστή (ΗΥ) και να δείξει μέσα από εφαρμογές πως μπορούν να αναπτυχθούν πλήρη και πραγματικά συστήματα για τις ηλεκτρονικές μετρήσεις, τον έλεγχο και το βιομηχανικό αυτοματισμό. Τα συστήματα που στηρίζονται στα εικονικά όργανα συνδυάζουν υλικό (hardware) και λογισμικό (software) και μπορούν να τροποποιούνται ανάλογα με τις συγκεκριμένες κάθε φορά συνθήκες ή επιλογές, χωρίς την ανάγκη αγοράς νέου ή επιπλέον υλικού και λογισμικού.
Ένα τέτοιο σύστημα θα πρέπει να αποτελείται από τρία βασικά τμήματα: τη βαθμίδα πρόσκτησης της τιμής κάποιων φυσικών μεγεθών (λήψη μέτρησης), τη βαθμίδα επεξεργασίας των τιμών και τέλος τη βαθμίδα για την παρουσίαση του αποτελέσματος σε γράφημα και την αποθήκευσή του με τη μορφή ψηφιακών δεδομένων, για μετέπειτα επιστημονική ή εργαστηριακή ανάλυση. [...]

25χ17 εκ., 288 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 004 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές), 537.5 (Ηλεκτρονική)
ISBN: 978-960-418-161-2
ISBN (10ψήφιο): 960-418-161-0
Βάρος: 0.626 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
17.32
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.59
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ιωάννης Καλόμοιρος είναι διδάκτορας του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Τμήματος Ηλεκτρονικής Φυσικής. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στη Μέση εκπαίδευση ως ηλεκτρονικός φυσικός. Έχει ασχοληθεί ερευνητικά με θέματα χαρακτηρισμού υλικών και διατάξεων μικροηλεκτρονικής, ενώ τα πρόσφατα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τους μικροελεγκτές και τον σχεδιασμό ψηφιακών συστημάτων, με εφαρμογές στη ρομποτική. Είναι επίκουρος καθηγητής στο ΤΕΙ Σερρών, όπου διδάσκει μαθήμάτα σχετικά με τα ηλεκτρονικά και τα συστήματα ψηφιακών μετρήσεων.

Ο Στέλιος Μπουλταδάκης είναι διδάκτορας του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος ηλεκτρονικής και ραδιοηλεκτρολογίας του ίδιου Τμήματος. Εργάζεται ως μόνιμος εκπαιδευτικός στην Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση στην ειδικότητα Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων. Εργάστηκε ως επιμορφωτής εκπαιδευτικών στην Εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στην εκπαιδευτική πράξη και έχει κάνει πολλές εισηγήσεις σε εκπαιδευτικά συνέδρια. Έχει ασχοληθεί ερευνητικά στο επιστημονικό πεδίο της Φυσικής Στερεάς Κατάστασης και ειδικότερα με τις οπτικές ιδιότητες ημιαγωγικών υλικών και έχει δημοσιεύσει πολλές ερευνητικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε συνέδρια με κριτές.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.