Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στη χημική τεχνολογία

Εισαγωγή στη χημική τεχνολογία
Στην καθημερινή μας ζωή, χρησιμοποιούμε διάφορα υλικά και ουσίες, είτε ως πρώτες ύλες είτε ως έτοιμα, τελικά προϊόντα: από τον καφέ, τη ζάχαρη και το γάλα, το πετρέλαιο με το οποίο θερμαινόμαστε ή κινούνται τα αυτοκίνητα, μέχρι το χαρτί, τα πλαστικά, τα οικοδομικά υλικά, τα απορρυπαντικά κ.ά. Κάθε επεξεργασία πρώτης ή ενδιάμεσης ύλης, που καταλήγει σε μεταβολή της μορφής ή/και της σύστασής της, αποτελεί αντικείμενο της χημικής τεχνολογίας.

Το περιεχόμενο του παρόντος βιβλίου έχει ως στόχο την εξοικείωση του αναγνώστη με τις βασικές αρχές, που διέπουν τη χημική τεχνολογία και τους υπολογισμούς, που είναι απαραίτητοι για να προκύψει από ένα αρχικό, απλό υλικό ένα ενδιάμεσο ή ακόμα και ένα τελικό, πιο πολύπλοκο προϊόν.

25χ18 εκ., 420 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 660 (Χημική τεχνολογία)
ISBN: 978-960-418-196-4
ISBN (10ψήφιο): 960-418-196-3
Βάρος: 0.991 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
41.78
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

37.60
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Δημήτρης Ζαμπούλης σπούδασε στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Τμήμα Χημείας του University of Manchester Institute of Science & Technology, στο Manchester της Αγγλίας. Από το 1984 διδάσκει στον τομέα χημικής τεχνολογίας και βιομηχανικής χημείας θέματα χημικής τεχνολογίας με έμφαση στις ανόργανες χημικές βιομηχανίες.

Ο Αναστάσιος Ζουμπούλης σπούδασε στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και παρουσίασε τη διδακτορική του διατριβή το 1986. Από το 1981 διδάσκει (και κάνει έρευνα) στο εργαστήριο γενικής και ανόργανης χημικής τεχνολογίας του Τμήματος Χημείας ΑΠΘ σε θέματα σχετικά με τη Χημική και (κυρίως) την Περιβαλλοντική Τεχνολογία (κατεργασίες - καθαρισμός νερού, υγρών αποβλήτων και έλεγχος - σταθεροποίηση στερεών τοξικών βιομηχανικών αποβλήτων).

Ο Κώστας Μάτης σπούδασε στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Newcastle upon Tyne, στην Αγγλία. Από το 1980 διδάσκει στον τομέα χημικής τεχνολογίας & βιομηχανικής χημείας.

Ο Παύλος Μαύρος σπούδασε στην (τότε Ανωτάτη) Σχολή Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. και στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του University of Manchester Institute of Science & Technology, στο Manchester της Αγγλίας. Από το 1984 διδάσκει στον τομέα χημικής τεχνολογίας και βιομηχανικής χημείας θέματα χημικής τεχνολογίας, ρευστοδυναμικής χημικών αντιδραστήρων και εξοικονόμησης ενέργειας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.