Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αναγέννηση οργάνων και ιστών στους ενήλικες
Συγγραφέας:   Ioannis V. Yannas


Αναγέννηση οργάνων και ιστών στους ενήλικες
[...] Ένας δεύτερος λόγος που γράφω αυτό το βιβλίο είναι η ανάγκη για ένα εγχειρίδιο γραμμένο από έναν μόνο συγγραφέα σχετικά με τη σύνθεση οργάνων. Η έλλειψη ενός ενιαίου κειμένου έχει απογοητεύσει τόσο τους πανεπιστημιακούς φοιτητές όσο και τους επιστήμονες του κλάδου. Επί σειρά ετών, οι φοιτητές μου έρχονταν αντιμέτωποι με μια ετερόκλητη πληθώρα πανεπιστημιακών σημειώσεων. Το βιβλίο αυτό βασίζεται εν μέρει στις σημειώσεις του συγγραφέα για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα όσον αφορά τις αλληλεπιδράσεις βιοϋλικών-ιστών, τη μηχανική ιστών, και το σχεδιασμό ιατρικών συσκευών στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης.

Η δουλειά αυτή ενδιαφέρει τρεις ομάδες ερευνητών: τους βιολόγους, τους πειραματικούς χειρουργούς και τους βιο-ιατρικούς μηχανικούς. Οι βιολόγοι θα ενδιαφερθούν για τη μοριακή βιολογική βάση της προκλητής αναγέννησης, μια διαδικασία που φαίνεται να αντιστρέφει την αναπτυξιακή διαδικασία που φυσιολογικά μετατρέπει την αντίδραση ενός εμβρύου όσον αφορά την επούλωση μιας πληγής σε αυτή του ενήλικα. Οι πειραματικοί χειρούργοι που ενδιαφέρονται για την αναγέννηση οργάνων θα ωφεληθούν από μια φρέσκια προσέγγιση που θα τους βοηθήσει να κάνουν τα πειραματικά τους πρωτόκολλα πιο ποσοτικά και τυποποιημένα. Συγκεκριμένα, ελπίζω ότι η γενική μεθοδολογία ανεξαρτήτως οργάνου που περιγράφεται σε αυτό το βιβλίο θα φανεί χρήσιμη στους περισσότερους φοιτητές και επιστήμονες της μηχανικής ιστών.

Το βιβλίο αυτό χωρίζεται σε τέσσερα μεγάλα τμήματα. Η απώλεια λειτουργίας του οργάνου, το βασικό ιατρικό πρόβλημα που πραγματεύεται αυτό το βιβλίο, ορίζεται στο Κεφάλαιο 1. Η βασική μεθοδολογία για τη σύνθεση οργάνων στη φύση περιγράφεται στα Κεφάλαια 2 έως 4. Οι εφαρμογές στο δέρμα και τα περιφερικά νεύρα ενήλικα δίνονται με λεπτομέρεια στα Κεφάλαια 5 έως 7. Τέλος, λεπτομερείς μηχανιστικές υποθέσεις για την προκλητή αναγέννηση ιστών και οργάνων παρουσιάζονται στα Κεφάλαια 8 έως 10, οδηγώντας σε μια γενική μεθοδολογία για την αναγέννηση οργάνων.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

24χ17 εκ., 511 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 574 (Βιολογία ), 574.824 (Ιστολογία)
Άλλα πρόσωπα: Παναγιώτης Β. Τσακλής (Επιμελητής) , Πένυ Φυλακτάκη (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-12-1810-6
ISBN (10ψήφιο): 960-12-1810-6
Βάρος: 0.973 κιλά
Εκδότης: University Studio Press
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
43.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

38.27
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.