Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διαστάσεις της διεθνούς προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου
(Ηνωμένα έθνη, περιφερειακά συστήματα)
Συγγραφέας:   Στέλιος Ε. Περράκης


Διαστάσεις της διεθνούς προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου
Η πρώτη εκδοχή του βιβλίου ανατρέχει στο 1991 και αποτέλεσε την υποστήριξη της διδασκαλίας του συγγραφέα, τότε, στη Νομική Σχολή Θράκης (1990-1993), πρώτης πανεπιστημιακής σχολής της χώρας που εισήγαγε στο πρόγραμμα σπουδών το μάθημα Διεθνής Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ενώ από το 1994 και μετά στήριζε τις παραδόσεις του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.
Ακολούθησε μια δεύτερη, ανανεωμένη έκδοση το 1997 και μια άλλη με συμπλήρωμα το 2003.
Η παρούσα εκδοχή των "Διαστάσεων" επιχειρεί να καταγράψει κριτικά το σύγχρονο κεκτημένο της διεθνούς προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου σε οικουμενικό και περιφερειακό επίπεδο. Η προσέγγιση διατρέχει και αναλύει κανόνες, θεσμούς και διαδικασίες στο πεδίο των Ηνωμένων Εθνών και στο περιφερειακό επίπεδο: το ευρωπαϊκό σύστημα -βασικά εκφρασμένο από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου- αλλά και το διαμερικανικό σύστημα, με κύρια έκφραση την Αμερικανική Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το αφρικανικό σύστημα, με τον Αφρικανικό Χάρτη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Λαών. Φυσικά, η συνολική αυτή αναφορά δεν καλύπτει όλες τις πτυχές της διεθνούς προστασίας δικαιωμάτων του ανθρώπου σε οικουμενικό και περιφερειακό επίπεδο, κάτι που αποτελεί την πρόκληση του επόμενου βήματος.

346 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 340.9 (Ιδιωτικό διεθνές δίκαιο), 342 (Δημόσιο δίκαιο), 341 (Διεθνές δίκαιο )
ISBN: 978-960-15-2222-7
ISBN (10ψήφιο): 960-15-2222-0
Βάρος: 0.55 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
40.76
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

38.72
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Περράκης, Στέλιος Ε.
Ο Στέλιος Περράκης είναι αναπληρωτής καθηγητής Διεθνών Θεσμών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Διδάσκει, διεθνές δίκαιο, διεθνή προστασία δικαιωμάτων του ανθρώπου, ειρηνική διευθέτηση διεθνών διαφορών κ.ά. στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Είναι υπεύθυνος του τομέα πολιτικών δικαιωμάτων του ανθρώπου και διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.