Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ιστορικό αρχείο Κωπαΐδος
(Συνοπτικός οδηγός)

Ιστορικό αρχείο Κωπαΐδος
Ο οδηγός του Ιστορικού Αρχείου Κωπαΐδος εκδίδεται με αφορμή την απόδοση στην ιστορική έρευνα του αρχειακού, φωτογραφικού και μουσειακού υλικού του Οργανισμού Κωπαΐδος. Η παρούσα έκδοση εγκαινιάζει μία νέα εκδοτική προσπάθεια η οποία έχει ως στόχο τη σταδιακή κοινοποίηση στο ευρύ επιστημονικό κοινό σύντομων αρχειονομικών οδηγών που θα αποδίδουν στην έρευνα αρχειακό υλικό πολύτιμο για την ανάπτυξη των μελετών της ιστορίας των επιχειρήσεων και της οικονομικής ιστορίας γενικότερα.

Το 1998, εγκαινιάστηκε από την 1Η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, το κτίριο του Ιστορικού Αρχείου Κωπαΐδος το οποίο ανήκει στον Οργανισμό Κωπαΐδος και επισκευάστηκε και συντηρήθηκε από αυτή. Στο κτίριο αυτό στεγάσθηκαν το αρχειακό υλικό, η μόνιμη Έκθεση Ιστορικών Τεκμηρίων για τη διαχρονική ιστορία της Κωπαΐδος και μία συλλογή από μικρά και μεγάλα μουσειακά αντικείμενα.

[...] Στόχος του Ιστορικού Αρχείου Κωπαΐδος και του υπό ίδρυση Κέντρου Βοιωτικών Μελετών είναι να αποτελέσουν ένα ζωντανό επιστημονικό φορέα προβολής της τοπικής ιστορίας της Κωπαΐδος με την οργάνωση επιστημονικών συναντήσεων και ανταλλαγών, θερινών ακαδημαϊκών σεμιναρίων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για τα σχολεία της μέσης εκπαίδευσης. [...]

Ινστιτούτο Μελέτης της Τοπικής Ιστορίας & της Ιστορίας των Επιχειρήσεων (Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε.)

22χ15 εκ., 46 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Αρχεία Επιχειρήσεων
Τόπος έκδοσης: Πειραιάς
Ταξινόμιση DDC: 027.094 95 (Αρχεία - Ιστορία - Ελλάς ), 938.914 (Βοιωτία - Ιστορία)
ISBN: 978-960-7975-03-4
ISBN (10ψήφιο): 960-7975-03-0
Βάρος: 0.1 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 1999
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.13
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Νικόλαος Μέλιος σπούδασε οικονομικά. Έχει ασχοληθεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, με την οργάνωση αρχείων επιχειρήσεων και την καταγραφή της ιστορίας τους.

Ο Απόστολος Παπαδόπουλος σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην Αγγλία και είναι διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Bradford. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα με αντικείμενο την οικονομική ιστορία και την ιστορία των επιχειρήσεων. Σήμερα εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.