Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κινητική μάθηση και απόδοση
(Μία εφαρμοσμένη προσέγγιση)
Συγγραφείς:   Richard A. Schmidt, Craig Weisberg,


Κινητική μάθηση και απόδοση
Η φιλική προς τους φοιτητές-αναγνώστες τέταρτη έκδοση του βιβλίου "Κινητική Μάθηση και Απόδοση: Μία Εφαρμοσμένη Προσέγγιση" έχει βάλει υψηλότερους στόχους από την απλή παράθεση των πρόσφατων ερευνητικών ευρημάτων. Οι στόχοι αυτοί για τους συγγραφείς Schmidt και Wrisberg προκαλούν τους φοιτητές όχι μόνο να κατανοήσουν αλλά και να εφαρμόσουν τις έννοιες της κινητικής μάθησης και της απόδοσης μέσω αυτής της μοναδικής εφαρμοσμένης προσέγγισης που χρησιμοποιείται στο βιβλίο. Οι εκπαιδευτές που χρησιμοποιούν την εφαρμοσμένη μαθησιακή προσέγγιση έχουν πάντα τρία ερωτήματα: ποιος (το άτομο που μαθαίνει ή εκτελεί), πού (το περιβάλλον της μάθησης ή της εκτέλεσης), τι (τη δεξιότητα που πρόκειται να μάθει ή να εκτελέσει). Χρησιμοποιώντας περιπτωσιολογικές μελέτες, ασκήσεις και θέματα συζήτησης τα οποία στηρίζονται στην εφαρμοσμένη προσέγγιση, οι φοιτητές μαθαίνουν πώς να θέτουν τα σωστά ερωτήματα, να αναγνωρίζουν τις λύσεις και απαντήσεις και να υποστηρίζουν τις επιλογές τους με τη σχετική θεωρία αλλά και ερευνητικά ευρήματα.

Στο βιβλίο "Κινητική Μάθηση και Απόδοση: Μία Εφαρμοσμένη Προσέγγιση" παρουσιάζονται αναλυτικά οι αρχές της κινητικής μάθησης και απόδοσης, αναλύεται το εννοιολογικό μοντέλο της κινητικής απόδοσης, ενώ ταυτόχρονα οι φοιτητές καθοδηγούνται στην εφαρμογή των αρχών και των εννοιών της κινητής μάθησης και της απόδοσης σε πραγματικές συνθήκες.

24χ17 εκ., 495 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 796 (Αθλητισμός), 370.152 3 (Μάθηση - Ψυχολογία), 613.7 (Φυσική αγωγή)
Άλλα πρόσωπα: Μαρία Μιχαλοπούλου (Επιμελητής) , Μαρία Σκορδαλά (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-7378-87-3
ISBN (10ψήφιο): 960-7378-87-3
Βάρος: 1.001 κιλά
Εκδότης: Αθλότυπο
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
60.29
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

54.26
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Schmidt, Richard A.
O Richard A. Schmidt διευθύνει τη δική του εταιρία συμβούλων: Έρευνα στην Ανθρώπινη Απόδοση η οποία βρίσκεται στην Marina del Rey στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. όπου ερευνά θέματα σχετικά με την ανθρώπινη απόδοση, ανθρώπινους παράγοντες και εργονομία. Είναι επίσης επίτιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άνζελες. Είναι ένας από τους πιο γνωστούς αλλά και πιο σημαντικούς ερευνητές στο χώρο της κινητικής συμπεριφοράς καθώς έχει 35 χρόνια σχετικής εμπειρίας και έχει δημοσιεύσεις πολλαπλές ερευνητικές εργασίες. Ο εμπνευστής της θεωρίας του σχήματος δημιούργησε το Journal of Motor Behavior και ήταν ο εκδότης του για 11 συνεχόμενα έτη. Έγραψε την πρώτη έκδοση του βιβλίου "Κινητικός Έλεγχος και Μάθηση" το 1982 ενώ το 1991 έγραψε την πρώτη έκδοση του βιβλίου "Κινητική Μάθηση και Απόδοση" ενώ έχουν μέχρι σήμερα καινούργιες εκδόσεις και των δύο συγγραμμάτων. Οι δραστηριότητες αναψυχής του Dr. Schmidt περιλαμβάνουν την ιστιοπλοία, την κολύμβηση, και τους αγώνες αυτοκινήτων.

Weisberg, Craig
O Craig A.Weisberg είναι καθηγητής της αθλητικής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Tennessee στο Knoxville όπου διδάσκει από το 1977. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών ο Weisberg έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 90 επιστημονικά άρθρα σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και κεφάλαια σε βιβλία σε θέματα σχετικά με την πρόβλεψη και τον συγχρονισμό της εκτέλεσης, τη γνώση των αποτελεσμάτων και την κινητική μάθηση και το ρόλο των γνωστικών στρατηγικών στην αθλητική απόδοση. Το βιβλίο του "Διδασκαλία Δεξιοτήτων για Προπονητές" αποτελεί έναν από τους τόμους του Αμερικανικού Προγράμματος Εκπαίδευσης των Προπονητών. Απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιου του Michigan με ειδίκευση στην κινητική μάθηση και έχει επικεντρώσει τη διδασκαλία του, την ερευνητική του δραστηριότητα του και την συμβουλευτική του στο πεδίο της εφαρμοσμένης κινητικής μάθησης και αθλητικής ψυχολογίας. Ο Weisberg συμμετέχει σε αρκετές δραστηριότητες αναψυχής όπως τένις, κανό και πεζοπορίες στα βουνά. Ζει μαζί με τη γυναίκα του στο Knoxville του Tennessee.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.