Ο αυλός
zoom in
6.08€ -24% 4.62€

«Ο Αυλός» είναι μια ιστορία αγνής και απόλυτης φιλίας ανάμεσα σε δύο παιδιά της αρχαίας Αθήνας. Ο ένας είναι Αθηναίος και ο άλλος δούλος. Ο ένας είναι πλούσιος κι ο άλλος φτωχός. Ένας αυλός θα φέρει κοντά τα δυο παιδιά που δεν γνωρίζουν από ταξικές διαφορές και θα γίνουν φίλοι αχώριστοι. Θα καταφέρει ο μικρός Αθηναίος με τη βοήθεια του δούλου να πάρει επιτυχώς μέρος στους αγώνες μουσικής; Θα βρει τη χαμένη του μνήμη ο δούλος; Τι επιφυλάσσει το μέλλον στα δυο παιδιά σε μια κοινωνία που δικαιώματα έχουν μόνο οι Αθηναίοι, ενώ οι δούλοι αποτελούν κινητή περιουσία, που μπορεί κάθε ώρα να πουληθεί ή να δημευτεί;


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μαρία Λυρατζή

Μαρία Λυρατζή (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα, όπου έζησε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Χημεία. Το 1996 ξεκίνησε τις σπουδές της στο τμήμα "Συντήρησης έργων τέχνης και αρχαιοτήτων", όπου και είναι τελειόφοιτη. Τον Ιούνιο του 1999 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο, "Η Σμαραγδένια κι άλλα παραμύθια", από τις εκδόσεις Πατάκη, σε εικονογράφηση Δημήτρη Σεβαστάκη. Τον Απρίλιο του 2000 το παραπάνω βιβλίο τιμήθηκε με έπαινο από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρίλη Ξένου

Μαρίλη Ξένου (Εικονογράφος)

Η Μαρίλη Ξένου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά μεγάλωσε στην Αγγλία και στη Βόρεια Ιρλανδία. Άρχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο μελετώντας Μοντεσοριανή Παιδαγωγική. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, συνέχισε να σπουδάζει στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών της στην Αθήνα, κάνοντας βιομηχανικό σχέδιο στη Σχολή Βακαλό και σκίτσο στη Σχολή Ορνεράκη. Έχει εργαστεί ως νηπιαγωγός στο Kennedy House Montessori School στο Λονδίνο. Έχει εκθέσει έργα της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο και μια κόρη.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
51
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.112 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση