Κήρυγμα και ευχαριστία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κήρυγμα και ευχαριστία

Χαριστήριος τόμος προς τιμήν του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Ανθίμου

Συλλογικό έργο

Χρίστος Θ. Κρικώνης

Ιωάννης Δ. Καραβιδόπουλος

26.50€ -27% 19.35€

Με τη συμπλήρωση τριάντα πέντε χρόνων Αρχιερατείας και σαράντα πέντε χρόνων διακονίας εις τον Αμπελώνα του Κυρίου, Συνεργάτες, Φίλοι, Συμμαθητές και Έταιροι του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, θεωρήσαμε χρέος μας να εκδώσουμε Χαριστήριο Τόμο, ως ελάχιστο δείγμα τιμής, σεβασμού και αγάπης, προς τον Σεβάσμιο Ιεράρχη, τον πνευματικό ηγέτη, τον επιστήμονα, τον μαχητή της Ορθοδοξίας, τον φλογερό κήρυκα του Ευαγγελίου και ακάματο λειτουργό των Μυστηρίων της Εκκλησίας του Χριστού, ο οποίος διακονεί παιδιόθεν με υπομονή, αφοσίωση, τόλμη και ανεξάντλητο ζήλο. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρίστος Θ. Κρικώνης (Συγγραφέας)

Ο Χρίστος Θ. Κρικώνης, είναι καθηγητής της Εκκλησιαστικής Γραμματολογίας-Πατρολογίας και Ερμηνείας Πατερικών Κειμένων της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σπούδασε στη Θεολογική και Φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης· μεταπτυχιακές σπουδές έκανε στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, στο King΄s College University του Λονδίνου. Διδάκτωρ της θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, ανήλθε όλες τις βαθμίδες της πανεπιστημιακής ιεραρχίας. Διετέλεσε πρόεδρος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας επί δύο θητείες (1991-93 και 1993-95) καθώς και Διευθυντής Τομέως (1989-91 και 2000-2002). Επίσης πρόεδρος της Ενώσεως Θεολόγων Βορ. Ελλάδος επί 10ετία (1987-1997) καθώς και υπεύθυνος-συντονιστής για το θεολογικό κύκλο του "Ανοικτού Πανεπιστημίου του Δήμου Θεσσαλονίκης". Μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών, συνοδικών επιτροπών της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Υπουργείου Παιδείας καθώς και διοικητικών συμβουλίων επιστημονικών Ιδρυμάτων. Έχει τιμηθεί με το οφφίκιο του Άρχοντος Ακτουαρίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου καθώς και με άλλες διακρίσεις από Εκκλησίες και Ιδρύματα. Έχει δημοσιεύσει περί τα 12 βιβλία και περισσότερες από 100 θεολογικές πραγματείες και μελέτες αναφερόμενες σε πατρολογικά, εκκλησιολογικά, ερμηνευτικά, ιστορικά, αγιολογικά, κοινωνικά και άλλα συναφή θέματα. Επίσης έκανε κριτικές εκδόσεις πατερικών έργων από ανέκδοτα χειρόγραφα, μεταφράσεις πατερικών έργων και βιβλιοκρισίες θεολογικού περιεχομένου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Δ. Καραβιδόπουλος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεώργιος Π. Πατρώνος

Γεώργιος Π. Πατρώνος (Συγγραφέας)

Ο Γεώργιος Πατρώνος είναι Ομότιμος Καθηγητής στο τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και δίδαξε Ερμηνευτική και Ερμηνεία της Καινής Διαθήκης. Έχει σπουδάσει στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Μπίρμιγχαμ και Οξφόρδης. Δίδαξε στη Θεολογική Σχολή Αθηνών, καθώς και στη Ριζάρειο και την Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών. Έχει προσφέρει ιεραποστολικό έργο στην Ουγκάντα, Κένυα και Τανζανία, ενώ το έργο ποιμαντικής διακονίας σε πολλά μέρη της Ελλάδας και στην Κύπρο συνεχίζεται επί μια τριακονταετία. Θεωρείται παραδοσιακός θεολόγος, συγχρόνως όμως ανανεωτής της θεολογικής γλώσσας, ενώ ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η συμβολή του στα ανθρωπολογικά θέματα της βιβλικής Θεολογίας. Τα αυτοτελή του έργα ανέρχονται σε τριάντα κείμενα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεώργιος Ι. Μαντζαρίδης (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1935 και είναι καθηγητής της Ηθικής και της Κοινωνιολογίας του Χριστιανισμού στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τα κυριότερα έργα του: Το διδασκαλικόν έργον του Ωριγένους, Θεσσαλονίκη 1960, Γρηγορίου Παλαμά, Πραγματείαι γραφείσαι κατά τα έτη 1341-1343, Θεσσαλονίκη 1966, Η χριστιανική κοινωνία και ο κόσμος, Θεσσαλονίκη 1967, Μέθεξις Θεού, Θεσσαλονίκη 1979, Soziologie des Christentums, Berlin 1981, Κείμενα πατερικής ηθικής, Θεσσαλονίκη 1982, The dedication of man, New York 1984, Etica e vita spirituale. Una prospettiva ortodossa, Bologna 1989, St. Gregoire Palamas. De le deification de l΄ etre humain, Lausanne 1990, Χρόνος και άνθρωπος, Θεσσαλονίκη 1992, Ορθόδοξη πνευματική ζωή, Θεσσαλονίκη 1993, Η εμπειρική θεολογία στην οικολογία και την πολιτική, Θεσσαλονίκη 1994, Orthodox spiritual life, Brookline Massachusetts 1994, Εισαγωγή στην ηθική, Η ηθική στην κρίση του παρόντος και την πρόκληση του μέλλοντος, Θεσσαλονίκη 1995 κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σταύρος Δ. Πάνου (Συγγραφέας)

O καθηγητής Σταύρος Δ. Πάνου γεννήθηκε στην Aθήνα. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Aθηνών, Mονάχου, Στρασβούργου και Παρισιού φιλοσοφία, κοινωνιολογία, πολιτικές επιστήμες και ψυχολογία. Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Aθηνών, διδάκτωρ των Πανεπιστημίων Mονάχου, Στρασβούργου και Θεσσαλονίκης, καθηγητής στα Πανεπιστήμια Mονάχου και Pέγκενσμπουργκ. Δίδαξε επίσης στα Πανεπιστήμια Στρασβούργου, Mπόχουμ, Φραγκφούρτης, Mύνστεφ, Aθηνών, Θεσσαλονίκης, Iωαννίνων και στο «Kέντρο Mεταπτυχιακών σπουδών» (Inter-University Centre of Postgraduate Studies) του Nτουμπρόβνικ. Συνεργάτης του Max-Planck-Institut. Iδρυτικό μέλος της «Eνώσεως Eλλήνων Πανεπιστημιακών Δυτικής Eυρώπης» και της πρώτης αντιδικτατορικής οργανώσεως στο εξωτερικό (Mόναχο). Eκδότης της σειράς «Kείμενα Φιλοσοφίας και Kοινωνιολογίας» (1978 κ.ε.) και της σειράς «Kείμενα» (1977 κ.ε.). Mέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών. Πρόεδρος του Eλληνικού Tμήματος της «Διεθνούς Eταιρείας Kοινωνικής Φιλοσοφίας και Φιλοσοφίας του Δικαίου» (IVR) και γεν. γραμματέας της «Διεθνούς Eταιρείας Φαινομενολογίας» (SIPH).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλειος Ι. Καλλιακμάνης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Π. Παπαθανασίου (Συγγραφέας)

Ο πατήρ Κωνσταντίνος Π. Παπαθανασίου είναι εφημέριος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσας) Παλαιού Φαλήρου. Στις 7 Ιανουαρίου 2012, κατά τη Θεία Λειτουργία της Συνάξεως του Ιωάννου του Προδρόμου, του απενεμήθη από τον Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών η διάκριση του πρωτοπρεσβυτέρου .
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτριος Β. Τζέρπος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλειος Τ. Γιούλτσης (Συγγραφέας)

Ο Βασίλειος Τ. Γιούλτσης γεννήθηκε στα Γιαννιτσά. Σπούδασε θεολογία, κοινωνιολογία και πολιτική οικονομία. Είναι καθηγητής της κοινωνιολογίας και της κοινωνιολογίας της θρησκείας στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα σημαντικότερα έργα του είναι: Θεολογία και διαπροσωπικαί σχέσεις κατά τον Μέγαν Φώτιον 1974, Πνευματικότητα και κοινωνική ζωή 1975, Κοινωνιολογία του αθεϊσμού 1984, Τυπολογία και ορολογία των κοινωνικών επιστημών 1993, Γενική κοινωνιολογία 1994-4η έκδοση, Κοινωνιολογία της θρησκείας 1996-3η έκδοση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Γ. Σκιαδαρέσης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεώργιος Δ. Μαρτζέλος

Γεώργιος Δ. Μαρτζέλος (Συγγραφέας)

Ο Γεώργιος Μαρτζέλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε θεολογία, ιστορία και φιλοσοφία στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης, Αθηνών και Χαϊδελβέργης. Είναι καθηγητής στο Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ. και διδάσκει ιστορία της ορθόδοξης θεολογίας και δογματική. Το συγγραφικό του έργο στα ελληνικά, γερμανικά, αγγλικά, ιταλικά καθώς και σε άλλες γλώσσες, ανέρχεται στις 100 και πλέον μελέτες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτριος Ι. Τσελεγγίδης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δαμιανός Δόϊκος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στέργιος Ν. Σάκκος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Χ. Τασσίας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Σ. Βλάχος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Δερματόδετο
Σελίδες:
563
Διαστάσεις:
25x18
Βάρος:
1.442 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση