Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μελέτες V: Το συνταγματικό δίκαιο στην πράξη
(Γνωμοδοτήσεις Γ΄)
Συγγραφέας:   Γεώργιος Ι. Κασιμάτης


Μελέτες V: Το συνταγματικό δίκαιο στην πράξη
Ο παρών τόμος περιλαμβάνει γνωμοδοτήσεις των ετών 2000 - 2005 σε θέματα συνταγματικού και ευρύτερου δημόσιου δικαίου. Στο τέλος του τόμου, σε παράρτημα, δημοσιεύονται τρεις γνωμοδοτήσεις, που υπογράφονται και δόθηκαν στους ενδιαφερομένους από κοινού με άλλους πανεπιστημιακούς καθηγητές. Οι δύο πρώτες από αυτές τις γνωμοδοτήσεις, του έτους 1976, δημοσιεύονται λόγω όχι μόνο του επιστημονικού, αλλά και του ιστορικού ενδιαφέροντος του αντικειμένου: αφορούν στην παλαιά γνωστή επέμβαση του κράτους στη διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας. Υπογράφονται από τους καθηγητές αείμνηστο Κωνσταντίνο Ν. Ρόκα και Νικόλαο Κ. Ρόκα και από τον τότε εντεταλμένο υφηγητή Γεώργιο Ι. Κασιμάτη. Η τρίτη γνωμοδότηση, του έτους 1996, δημοσιεύεται λόγω του πρωτότυπου στην ελληνική βιβλιογραφία και νομολογία και του επιστημονικού ενδιαφέροντος του θέματος. Πρόκειται για το ζήτημα της συνταγματικής κατοχύρωσης του θεσμού της νόμιμης μοίρας. Η γνωμοδότηση, η οποία συντάχθηκε εξ ολοκλήρου από τον γράφοντα αυτό τον πρόλογο, συνυπογράφεται από τον αείμνηστο καθηγητή Ανδρέα Γαζή και από τους καθηγητές Ηλία Κρίσπη και Σπυρίδωνα Βρέλλη.
Για τη διευκόλυνση όσων αναζητήσουν την αντιμετώπιση ειδικών θεμάτων των γνωμοδοτήσεων, παρατίθεται στο τέλος του τόμου αλφαβητικό ευρετήριο ύλης.

421 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 3 από 3
Ταξινόμιση DDC: 342 (Συνταγματικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-15-2216-6
ISBN (10ψήφιο): 960-15-2216-6
Βάρος: 0.55 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
40.76
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

38.72
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.