Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ο ρόλος του real estate στην εγχώρια οικονομία και προϋποθέσεις περαιτέρω ανάπτυξής του

Ο ρόλος του real estate στην εγχώρια οικονομία και προϋποθέσεις περαιτέρω ανάπτυξής του
Η παρούσα μελέτη έχει στόχο την ανάδειξη της σχέσης της ελληνικής αγοράς ακίνητης περιουσίας με την οικονομία και τη διατύπωση προτάσεων ανάπτυξης της πρώτης. Με κεντρικό άξονα προσέγγισης το γεγονός ότι η ίδια η φύση του αντικειμένου του "real estate", επιβάλλει την πολυσυλλεκτικότητα επιστημονικών και θεματικών αντικειμένων, καθώς η εν λόγω αγορά εμπλέκεται με αρκετές σημαντικές εκφράσεις της κοινωνικοοικονομικής ζωής, η μελέτη διαρθρώνεται ως εξής:

Στο 1ο Κεφάλαιο εντοπίζονται οι κυριότεροι παράγοντες που διαμορφώνουν την αμφίδρομη σχέση μεταξύ αγοράς ακινήτων και οικονομίας, ενώ αναλύονται τα διάφορά κανάλια τα οποία μεταφέρουν τις επιδράσεις και τις επιρροές από το ένα σύνολο στο άλλο. Ταυτόχρονα γίνεται αναφορά στα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της υπό εξέτασης αγοράς, ενταγμένων στη σύγχρονη οικονομική πραγματικότητα, όπως αυτή αποτυπώνεται στα τελευταία παγκόσμια οικονομικά δελτία. Τέλος, μελετάται εις βάθος η Ευρωπαϊκή αγορά των κατοικιών σε ένα εικοσαετές χρονικό πλαίσιο, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά.
Στο 2ο Κεφάλαιο γίνεται ανάλυση του νομικού και θεσμικού πλαισίου της ελληνικής αγοράς ακινήτων, ενώ αναζητάτε η Ευρωπαϊκή εμπειρία στην προσπάθεια επισήμανσης καλών πρακτικών σε επίπεδο νομικό και φορολογικό.
Στο 3ο Κεφάλαιο πραγματοποιείται αναφορά στην ελληνική αγορά ακινήτων και στις υποαγορές που τη συνθέτουν, στις αγορές ακινήτων της Ευρώπης (με έμφαση στη κεντρική και ανατολική), καθώς επίσης στις διεθνείς αγορές.
Στο 4ο Κεφάλαιο γίνεται αναφορά στις επενδύσεις στην αγορά των εμπορικών ακινήτων και εξετάζεται η περίπτωση της Αγγλίας, ως μια ώριμη αγορά.
Στο 5ο Κεφάλαιο σχετικά με την πολιτική γης, αναλύονται θέματα όπως το εθνικό χωροταξικό σχέδιο και το κτηματολόγιο και συνδέονται με την αγορά ακινήτων. Τέλος αναδεικνύεται η σχέση στρατηγικού σχεδιασμού και ακίνητης περιουσίας, όπως επίσης η αξία των αναπλάσεων.

29χ21 εκ., 287 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Οικονομικά Θέματα
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330 (Οικονομία ), 346.07 (Εμπορικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-7536-33-4
ISBN (10ψήφιο): 960-7536-33-9
Βάρος: 1.688 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
20.39
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.37
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Παναγιώτης Μπαλωμένος είναι τοπογράφος μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με μεταπτυχιακές σπουδές MSc in Real Estate στο Πανεπιστήμιο του Reading στην Αγγλία και υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, στο αντικείμενο της οικονομικής της αγοράς ακινήτων και επενδύσεων ακίνητης περιουσίας.

Ο Θεοδόσιος Παλάσκας είναι καθηγητής του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Διευθυντής Έρευνας στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Έχει διατελέσει Fellow στο St. Peter College, Institute of Economics and Statistics and International Center του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και από το 1996 του Harriss & Manchester College. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος στη World Bank, στο UNCTΑD του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, USAID, στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ.ά. Το πεδίο των ερευνητικών του ενδιαφερόντων περιλαμβάνει οικονομικά της ανάπτυξης, οικονομική ανάλυση και εφαρμοσμένη οικονομετρία.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.