Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα 1986-2006
Συγγραφέας:   Γιάννης Τούντας


Offer
Το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ανέλαβε την εκπόνηση της παρούσας μελέτης με αντικείμενο την καταγραφή και την αδρή αξιολόγηση των υπηρεσιών υγείας του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα στη χώρα μας. Η μελέτη εκπονήθηκε προκειμένου να μπορέσει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας να χαράξει την πολιτική υγείας και τις σχεδιαζόμενες αλλαγές σε αντιστοιχία με την υπάρχουσα κατάσταση και τη σωστή εκτίμηση των σημερινών δεδομένων.

Για το σκοπό αυτό οι συνεργάτες του Κέντρου συνέλεξαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας και της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος, των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς και από όλες τις σχετικές επιστημονικές δημοσιεύσεις, τα δεδομένα που αφορούν την ποσοτική κατανομή των υπηρεσιών υγείας. Με βάση την κατανομή αυτή έγινε αξιολόγηση της επάρκειας των υπηρεσιών και των ανθρώπινων πόρων κατά γεωγραφική περιοχή.

Υπολογίστηκαν επίσης δείκτες χρήσης των υπηρεσιών προκειμένου να αξιολογηθεί η σημερινή χρησιμοποίηση τους και να συναχθούν χρήσιμα συμπεράσματα σε σχέση με τις παρατηρούμενες διαχρονικές τάσεις.

(Γιάννης Τούντας, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής)

24χ17 εκ., 224 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 362.495 (Υπηρεσίες υγείας - Ελλάς)
ISBN: 978-960-02-2308-8
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2308-4
Βάρος: 0.441 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
24.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.68
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γιάννης Τούντας είναι επίκουρος καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952 και σπούδασε Ιατρική και Δημόσια Υγεία στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Χάρβαρντ. Είναι επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προαγωγής και Αγωγής Υγείας και διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής. Είναι επίσης συγγραφέας του βιβλίου Κοινωνία και Υγεία και εκδίδει το περιοδικό Νέα Υγεία.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.