Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η υγεία του ελληνικού πληθυσμού 1986-2006
Συγγραφέας:   Γιάννης Τούντας


Offer
Το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ανέλαβε την εκπόνηση της παρούσας μελέτης με αντικείμενο την αξιολόγηση του επιπέδου υγείας του ελληνικού πληθυσμού (δείκτες υγείας, διαχρονικές τάσεις, διεθνείς συγκρίσεις, εντοπισμός προβλημάτων).

Για το σκοπό αυτό οι συνεργάτες του Κέντρου συνέλεξαν και επεξεργάστηκαν τα δεδομένα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, καθώς και τα δεδομένα των σχετικών επιστημονικών δημοσιεύσεων. Με βάση την επεξεργασία αυτή διαμορφώθηκαν δείκτες νοσηρότητας και θνησιμότητας καθώς και πίνακες με τις διαχρονικές τάσεις σε όλες τις μεγάλες κατηγορίες νοσημάτων.

Σημαντικό στοιχείο της μελέτης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο διάστημα Μάιος-Ιούλιος 2000, αποτελεί η προτύπωση του ελληνικού πληθυσμού με βάση τον ευρωπαϊκό, προκειμένου τα δεδομένα να είναι συγκρίσιμα διαχρονικά καθώς και σε σχέση με άλλες χώρες. Τα δεδομένα αυτά αναλύθηκαν κατά ηλικιακές ομάδες και κατά γεωγραφικές περιοχές και εντοπίστηκαν οι ηλικιακές, γεωγραφικές και κοινωνικές ανισότητες.

Η μελέτη περιλαμβάνει επίσης και την αξιολόγηση ευρύτερων παραγόντων που επηρεάζουν σημαντικά την υγεία, όπως είναι η διατροφή, το κάπνισμα, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

(από την εισαγωγή του Γιάννη Τούντα, Επίκουρου Καθηγητή Κοινωνικής Ιατρικής)

24χ17 εκ., 194 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 613 (Υγεία)
ISBN: 978-960-02-2307-1
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2307-6
Βάρος: 0.371 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
22.37
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.32
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γιάννης Τούντας είναι επίκουρος καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952 και σπούδασε Ιατρική και Δημόσια Υγεία στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Χάρβαρντ. Είναι επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Μελετών Υπηρεσιών Υγείας του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προαγωγής και Αγωγής Υγείας και διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής. Είναι επίσης συγγραφέας του βιβλίου Κοινωνία και Υγεία και εκδίδει το περιοδικό Νέα Υγεία.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.